Dressage Challenge viikonloppu huipentui suomenhevosten hallimestaruuteen

  • 3.11.2019

Hessin Leeville kultaa

  • Kuva

Hessin Leevi ja Katja Kuokka, onnittelemassa valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd. Kuva: Ida Valtonen

Prix de Krafft Suomenhevosten Mestaruus Kür -luokassa voittoon ratsasti upeasti Katja Kuokka oriilla Hessin Leevi, saaden tuloksekseen 69,1 prosenttia.

Katja Kuokka kertoo tuoreesta kultamitalististaan:

– Siis tämänhän on aivan ihana hevonen! Se on ollut minulla maitovarsasta asti, se on nyt 13-vuotias. Kulunut kausi on ollut meille todella menestyksekäs. Eilen korkattiin ensimmäinen Pyhä Yrjö -luokka, sitä yritetään parantaa ensi kaudella. Meillä suomenhevosporukassa on vaan niin hyvä henki, että halusin jäädä vielä tähän mestaruusluokkaan. Leevi on ori mutta maailman kiltein, se tietää kyllä, milloin ollaan kisahommissa ja milloin astumishommissa, ikinä ei ole ollut ongelmaa. Leevillä on yli 50 jälkeläistä joiden menestystä seuraan tietenkin kiinnostuneena.

Hopealle luokassa sijoittui Helkky Ylönen oriilla Kulmalan Taika 68,0%, ja pronssia ratsasti samoin Helkky Ylönen hevosella Viisikko tuloksella 67,9%.

Veera Paloheimo ja Wolle Wolkenstein Freestyle Junior -luokan voittoon

Hyvinkään Urheiluratsastajien nuori Veera Paloheimo, 17 ratsasti Freestyle Junior luokan voittoon saaden tulokseksi 70,9%. Samalla Paloheimosta tuli viikonlopun tuplavoittaja, sillä lauantaina hän voitti junioreiden Winter Cupin ensimmäisen osakilpailun.

Luokan puheenjohtajatuomari Kari Vuorio kommentoi juniorien freestyle-ohjelmia:
– Luokassa taso oli tänään tasainen. Tuomaristo hakee varman oloista ratsastusta. Tällä tasolla ei kannata yrittää liian vaikeita siirtymäyhdistelmiä, ne ovat liian vaativia. Ratsukon tulisi suorittaa liikkeet helposti ja vaivattomasti.
Luokassa toiseksi ratsasti Meri-Lapin ratsastajien Noora Pajari hevosellaan Polar Blitz (69,9%) kolmanneksi Husön Ratsastajien Emma Liikanen Capacilla (67,3%) ja neljänneksi sijoittui Tuisku Lamberg Netstutteriets Bachiolla (66,7)

Dressage Challege -poniluokan voittoon ratsasti eilen Lounais-Suomen voittoisassa aluejoukkuemestaruusjoukkueessa kilpaillut Roosa Salo tuloksella 67.1%. Roosan ratsuna oli 8-vuotias welsh-poni Sir Maximus Welshwarrior. Luokassa toiseksi ratsasti Pinja Palomäki Tampereen Ratsastusseurasta tammalla Caramba 90 RP (70,5%) ja kolmanneksi Fanni Olkkonen Husön ratsastajista welsh-ponilla Backwoods Zahara (68,3%).

Dressage Challenge -viikonloppuna ratsastettiin myös Intermediate A -luokka. Sen voitti Susanna Therman hevosellaan Dragonheart (Don Frederico-Falkland). Ratsukon tulos oli 67,6%.

Dressage Challenge oli menestys – viikonloppuna ratsastettiin 20 luokkaa

Viikonloppu meni erittäin hyvin, iloitsee Dressage Challenge -tapahtuman kilpailunjohtaja Anu Korppoo ja jatkaa:

– Meillä on ollut onni saada mukaan todella ammattitaitoisia ja osaavia tuomareita ja toimihenkilöitä, heille suuri kiitos. Moni ratsastaja on nyt viikonloppuna päässyt tekemään hyvän radan ja nousemaan seuraavalla tasolle. Tavoitehan on, että meillä Suomessa olisi enemmän hallikauden kisoja, ja sitä Dressage Challenge pyrkii tarjoamaan.
-Esimerkiksi Aluejoukkuemestaruus on loistava ponnahduslauta junioreille ja poneille joukkuekilpailussa, ja joukkueiden kisa olikin tänä vuonna todella tiukka. Nuorten hevosten finaalit puolestaan ovat tärkeä osa nuoren urheiluhevosen kehittymisen ja kouluttamisen polkua. Suomenhevosten kilpailukausi huipentui viikonlopun päättävään Suomenhevosten hallimestaruuteen.
Keväällä Hevosopiston kouluratsastuksen kilpailukausi alkaa jo helmikuussa ja huipputapahtumana tulossa kansainvälinen CDI3* kisa, johon näistäkin ratsukoista moni tähtää.

Tulokset Equipe onlinessa

Lisätiedot

kilpailunjohtaja
Anu Korppoo
puh 040 860 7611

Lue myös:

3.11. Nuorten hevosten luokissa laadukkaita hevosia