Lounais-Suomi aluejoukkuemestaruuteen

  • 2.11.2019

Perjantaina käynnistynyt Ypäjän kouluratsastuksen hallikisaviikonloppu Dressage Challenge jatkui lauantaina Aluejoukkuemestaruuksilla.

  • Kuva

Lounais-Suomen joukkueessa ratsastivat Walma Haapanen, Halla Suonvieri, Veera Pirkola ja Roosa Salo. Kuva: Leena Kahisaari

Aluejoukkuemestaruuskilpailu käytiin kahdessa luokassa HelppoB ja HelppoA tasoilla. Jokaiselta alueelta osallistui kaksi ratsukkoa kumpaankin luokkaan. Joukkueiden prosentit laskettiin yhteen ja voittajaksi ratsasti Lounais-Suomen joukkue, jossa ratsastivat Walma Haapanen (Eloscha) Halla Suonvieri (Okkie), Veera Pirkola (Do Me A Favor) sekä Roosa Salo (Sir Maximus Welshwarrior).

– Oli kiva katsoa molempia luokkia, koska niissä oli paljon onnistumisia, toteaa molemmissa luokissa arvostellut tuomari Hanne-Mari Kiuttu ja jatkaa:
– Näimme siistiä ratsastusta, hevoset liikkuivat hyvässä muodossa ja hyvällä energialla. Pienet epäonnistumiset johtuivat varmaankin siitä, että hevoset jännittyivät ensimmäisissä hallikisoissa. Kaikilta alueilta nähtiin hyviä suorituksia ja kilpailu oli kokonaisuudessa tasainen.

Lounais-Suomen joukkueenjohtaja Riina Vihanto on tyytyväinen:
– Kaikki tytöt ratsastivat todella hyvin, ja olen myös ylpeä näistä hyvin käyttäytyvistä ja edustavista nuorista neidoista. Tyttöjen iäthän vaihtelevat 12 ja 18 vuoden välillä. Nyt vain tytöt jatkavat treenaamista, tämä oli hieno välietappi matkalla kohti tavoitteita.

Toiseksi aluejoukkuekilpailussa sijoittui Kaakkois-Suomen joukkue, ja kolmanneksi Pohjois-Suomen joukkue.

Ypäjällä osana Dressage Challenge -viikonloppua ratsastettuun Prix de St.Georges -luokkaan osallistui 16 ratsukkoa. Voiton vei Siilin ratsastajien Milla-Iida Laari ponillaan Martha 127 RP saaden tuloksekseen 67,0%.
– Ratsukko teki ehjän, siistin ohjelman, jossa ei ollut rikkeitä, toteaa luokan päätuomari Irmeli Summanen.
Toiseksi sijoittui NiKa Teamia edustanut Jessica Jokiranta hevosellaan Sini Solina. Hän sai tulokseksi 64,2%.
– Sini Solina on laadukas hevonen, joka valitettavasti näki vähän mörköjä ohjelman alussa. Laukkaohjelmassa ratsukko onnistui hyvin, kertoo Irmeli Summanen.

Kilpailut jatkuvat Ypäjällä vielä lauantai-iltana  Winter Cupin lasten osakilpailulla. Sunnuntaina nähdään mm. Hevosopisto Dressage Challenge -kilpailuluokat ja päivän huipentumana ratkotaan Suomenhevosten hallimestaruus. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Päivän tulokset kokonaisuudessaan Equipe Onlinessa.

Tiedote 30.10. Dressage Challenge Ypäjällä 1.-3.11.

Lisätiedot:

kilpailunjohtaja
Anu Korppoo
puh 040 860 7611