Hevosopisto tiivistää yhteistyötä ratsastusvalmentajien kanssa

  • 26.8.2019

Alue- ja maajoukkuevalmentajat sitoutuvat jatkossa kehittämään myös Hevosopiston opetuksen ja valmennuskeskuksen toimintaa.

  • Kuva

Valmentajat osallistuvat Hevosopiston toiminnan kehittämiseen säännöllisesti, muun muassa pitämällä luentoja valmentajakoulutuksiin osallistuville ja liikunnan ja valmentajan ammattitutkintoa suorittaville. He voivat pitää Hevosopiston opiskelijoille valmennustunteja.  Lisäksi valmentajat voivat keskustella Hevosopistolla pidettävien kilpailuiden luokkatarjonnasta.

– Tarkoitus on jalkauttaa urheilua enemmän myös Hevosopiston arkeen. Valmentajilta voidaan ottaa oppia ja he ovat näin enemmän läsnä myös opiskelijoiden arjessa, valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd taustoittaa.

Hevosopiston toista liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoa opiskelevat myös maajoukkuevalmentajat Marko Björs ja Sanna Siltakorpi. Aluevalmentajista mukana koulutuksessa ovat Ville Vaurio ja Elmo Jankari.

– Hienoa että koulutus on otettu hyvin vastaan ja ensimmäinen kurssi valmistui toukokuussa. Muissa lajeissa systemaattinen valmentajakoulutus on osa normaalia toimintaa. Nyt saamme vietyä myös ratsastusurheilua siihen suuntaan, että jo harrastajille saadaan systeemi, joka kehittää kilpaurheilua. Moni harrastajakin haluaa kilpailla ja sitä kautta saamme esille myös niitä, jotka haluavat kilpailla ja urheilla tosissaan.