Kenttäratsastuksen mestariksi nuorten ikäluokasta Suvi Järvi

  • 18.8.2019

Breeder's Prizessa Ypäjä Karla ja Joni Paavola sijalle neljä!

  • Kuva

Viime vuonna nuorten hopeaa saavuttanut Suvi Järvi on tällä kaudella onnistunut tärkeillä hetkillä. Orlanda laukkasi Ypäjän maastossa lähes ihanneaikaan, sillä lopputuloksiin kirjattiin vain 2,4 virhettä ajan ylityksestä. Piste-erot olivat ennen ratkaisevaa maastoa niin tiukat, että kaksi päivää johtanut Veera Peltokangas ja Candy Girl joutuivat taipumaan hopealle, jääden 1,7 pistettä kullasta. Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-aho Madame Schnabelillä sai pronssia.

Suvi olisi voinut kilpailla vielä nuorissa tänäkin vuonna, mutta koska tavoite on lähteä vielä Puolaan kilpailemaan kolmea tähteä, ajatteli hän Ypäjän kilpailun toimivan viimeistelykilpailuna kauden viimeiseen ulkomaan kilpailuun.

– Tällä kaudella on onnistunut moni kisa hyvin! Viime vuoteen verrattuna ei ole muutettu paljoakaan, mutta omaa ajatusta olen terävöittänyt ja skarpannut aavistuksen enemmän, Järvi analysoi mennyttä kauttaan.

Veera Peltokangas otti maastossa yliaikaa muutaman sekunnin enemmän kuin voittaja.

– Hevonen olisi kyllä suoriutunut ajassa maaliin, mutta itse en kokenut, että tässä maastossa olisin paljoa kovempaa voinutkaan mennä.

Iloinen mitalista oli myös pronssimitalisti Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-aho. Hän omistanut tammansa vasta kesäkuusta, joten kehitys on ollut nopeaa.

-Ensimmäinen kerta ST Stacyn jälkeen, kun pääsin maaliin tällä tasolla, joten olen ihan todella iloinen!

Aikaa on siis ehtinyt vierähtämään jo muutama vuosi, sillä tamma myytii Saksaan vuonna 2016.

Nuorten koulumestari uusi kultansa

Nuorten koulumestari piti pintansa ja uusi viime vuoden voittonsa. Louise Jönsson ja Dayna keräsivät vapaaohjelmastaan 72,1 prosenttia. Emmi Salminen St’Ophirilla ja pronssia sai Lotta Luomajärvi – May Deveraux.

Jönsson valmentautuu Helsingin Kilpatallissa Kikko Kalliokosken kanssa. Hän pitää välivuotta opiskelusta ja ratsastaa kahta hevosta.

– Ensi vuonna on tarkoitus hakea opiskelemaan, mutta ihan en ole vielä päättänyt mitä.

Siiri Kyrö päätti kautensa kahteen hienoon voittoon

Siiri Kyrö voitti nuorten kouluratsujen osalta isoimmat pokaalit tänä viikonloppuna. 5-vuotisderbyssä I’m Marzipan voitti hyvin pienellä erolla toiseksi sijoittuneen Katariina Torkkolan ja Don Diablon.

Kasvattajakilpailun hän puolestaan voitti Dewdrop’s Johnny Deppillä. 6-vuotiaan ruunan on kasvattanut ja omistavat Minna Virtanen ja Saara Vuokila.

Kilpailukausi päättyy hänen osaltaan tähän, sillä Kyröllä on laskettu aika tammikuussa, joten nuorten hevosten ratsastajana kotimaassa hyvin tunnetuksi tulleen ratsastajalla on loppuvuosi aikaa valmentaa tallinsa ratsastajia, jotka myös menestyivät Ypäjän kilpailussa.

Jännittävä Kasvattajakilpailu esteillä

Esteillä Breeder’s Prize -kilpailusta muodostui pitkästä aikaa jännittävä. Madis Mornan ratsastama Chardonnay Nahi jatkoi ikäluokkansa kärjessä, kuten se on tehnyt 4-vuotiaasta alkaen. Tamman omistaja-kasvattaja on Kai Nahi.

– Hevonen oli koko viikonlopun aika hyvä, mutta ensimmäisen päivän rata oli jopa liian helppo. Toisena päivänä olikin vähän enemmän haastetta ja tänään sai ratsastaa ihan viimeiselle esteelle huolella, sillä pieni liukastuminen viimeiseen karteeseen söi vähän aikaa, Morna tuumasi kilpailun jälkeen.

Toiseksi sijoittui Salla Varenti- Consilium ja kolmas oli Pinja Lilja – Backwoods Challenger. Ypäjän Hevosopiston opiskelija Joni Paavola sijoittui Ypäjä Karlan kanssa neljänneksi.

5-vuotisderbyssä esteiden parhaaksi sijoittui Chekkonen, jota ratsastaa Janna Jensen.