Ypäjällä on panostettu SM-maastoihin

  • 17.8.2019

Kalle Nykänen ja Antti Luoma ovat suunnitelleet radat, joista ei tekemistä puutu; teknisiä tehtäviä ja haasteita.

  • Kuva

Molemmat radat ovat tämän kauden vaikeimpia Suomessa. Senioreiden SM-maastokokeessa on maksimimäärä hyppyjä ja nuortenkin luokassa päästään hyvin lähelle tuota rajoitusta. Sarjaesteitä riittää ja matkaa kertyy kolmen tähden luokassa reippaasti yli kolme kilometriä.

– Se on tarkoituskin, kauden edetessä kiristetään ruuvia ja nostetaan vaatimustasoa. Suomessa ulkokausi alkaa olemaan maalissa tämän kisan jälkeen, joten kaikki laitetaan peliin nyt, ratamestarit tuumailevat.

Vesieste on elementtinä jännittävä niin ratsukolle kuin yleisölle. Ypäjän maastossa vesitehtäviä on kummassakin luokassa peräti kolme.

Maastossa ei voi vain laukata täysillä, sillä nykyiset maastoradat haastavat ratsastajia miettimään kuinka esteille voi ratsastaa turvallisesti. Myös esteiden rakentamiseen on tuotu uutta parin vuoden aikana, sillä tässäkin kilpailussa on kuudessa esteessä laukeavat MIM-kannattimet. Jos ratsukolle tapahtuu etäisyysvirhe ja este laukeaa, annetaan heille 11 virhepistettä.

– Suomen Ratsastajainliitto ja kenttäkomitea ovat lähteneet hienosti mukaan turvallisuuskehitykseen hankkimalla  turvakannattimia. Pari vuotta sitten näitä turvakannattimia oli käytössä vain parit.

 

Ratoihin pääsee tutustumaan My Coursewalk-sivuston kautta!