Johanna Similästä junioreiden SM-voittaja

  • 17.8.2019

Kouluratsastuksen ensimmäiset mitalit jaettiin junioriratsastajille.

  • Kuva

Vapaaohjelmana pääsivät ratsastamaan kaikki ne ratsukot, joilla oli perjantailta vähintään 65 prosentin tulos.

Kultaa voitti hienolla vapaaohjelmallaan Johanna Similä – Mein Freund. 4 tuomaria näki radan vähintään 70 prosentin arvoisena ja C-tuomarina istunut tsekkiläinen Gabriela Valerianova olisi sijoittanut ratsukon kolmanneksi.

– Mielestäni teimme molempina päivinä tasaiset radat ja se ratkaisi voiton. Olemme treenanneet nyt kaksi kautta yhdessä ja minulla on vielä yksi juniorivuosi jäljellä, Similä hymyili iloisesti voittajan kylvyn jälkimainingeissa.

Hopeaa ripustettiin Veera Paloheimon kaulaan. Ratsuna hänellä on Wolle Wolkenstein ja pronssia sai Eerika Hakala American Beautylla.

Mestaruusluokkia on tuomaroimassa saksalainen Thomas Kessler, joka sai alkuvuodesta kansainvälisen 4* tuomarin oikeudet. Hän tuomaroi ympäri maailmaa ja kotimaassaan myös paljon mestaruustasolla.

– Junioreilla on todella hyviä hevosia, mutta jäin kaipaamaan ratsastukseen pehmeyttä. Monella oli hyvä ajatus ratsastaa energisesti eteenpäin, mutta samaan aikaan oltiin kädellä liian voimakkaalla tuntumalla. Hevosen liike ei silloin pääse läpi kropan ja suorituksesta jää puuttumaan viimeinen rentous.

Nuorten mestaruusluokan ensimmäisen päivän jälkeen kärjessä on Louise Jönsson – Dayna. Hopeaa havittelee Emmi Salminen – St’Ophirilla ja kolmantena huomiseen lähtee Milla-Iida Laari ponilla Martha.

Avant Trophyn finaalissa arvosteltiin nuoria kenttäratsuja. Ne saivat sanallisen arvion askellajeista, hyppykyvystä ja rohkeudesta. Käytössä oli kaksi rataa, 4-5-vuotiaille hevosille ja 6-7-vuotiaille omansa. Jälkimmäistä rataa ratsastivat myös juniori- ja poniratsastajat.

Sarjan voittajat kuittasivat 1000 euron ykköspalkinnon.

6-7-vuotiaiden sarjassa junioreidenkin EM-kilpailussa ratsastanut Hedwig Wickström ratsasti Pin Rock’s Fade to Blackin kanssa voittoon. Parivaljakko on kilpaillut jo myös kansainvälisillä radoilla, muun muassa PM-kilpailuissa.

Tamman omistaa kouluratsastaja Niccolina Oscarsson, joka on antanut mustan kultakimpaleen Heddan käyttöön.

– Jatko riippuu ihan Heddasta, pidän ratsukon yhteistyöstä todella paljon ja näen heissä potentiaalia, Oscarsson nauroi voiton jälkeen.

Karoliina Setälän ratsastama ja omistama 5-vuotias Janko SL hyppäsi 70-80 senttimetrin tasolla parhailla pisteillä.

Suomenhevosten sarjassa 4-5 -vuotiaiden parhaaksi sijoitettiin Paula Pesosen ratsastama Rinna Långland. Silja Ahonen ja Ypäjä Kantri sijoittuivat finaalissa kolmansiksi ja poni- ja junioriluokan parhaan radan ratsasti Julia Nikkanen ponilla Wilbert II.

Silja Ahonen ja Ypäjä Kantri. Kuva Heidi Lammi

Breeder’s Prizen koulupuolella aloitettiin kahden päivän urakointi tänään 8 ratsukon voimin ja voittaja selviää huomenna. Samoin estepuolen kokonaiskilpailun voittaja ratkeaa sunnuntaina ja tällä hetkellä viidellä ratsukolla on kahden päivän jälkeen nollat taulussa.

Joni Paavolan ratsastama Ypäjä Karla jatkoi varmaa suorittamista tehden nollaradan ja samoin Ypäjä Kashmir petrasi perjantain rataansa.

5-vuotiaat hevoset kilpailevat koulu- ja estepuolen FWB-yhdistyksen derbyissä, joiden lopputulokset ovat selvillä sunnuntaina toisen kilpailupäivän jälkeen. Ypäjä Lexus hyppäsi tänään ensimmäisen kierroksen yhdellä pudotuksella ratsastajanaan Hevosopistolla opiskelevan Jonin kanssa.

Ypäjä Lexus ja Joni Paavola. Kuva: Heidi Lammi

Kenttäratsastuksen SM-luokan estekokeen jälkeen Veera Peltokangas – Candy Girl jatkavat kärjessä maasto-osuudelle. Kolmen ja puolen kilometrin rata antaa odottaa paljon, sillä sen on moni todennut hyvinkin haastavaksi. Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-aho –  Madame Schnabel ja kolmanneksi nousi Suvi Järvi – Orlanda II. Piste-erot kärjen osalta ovat hyvin pieniä, joten mahdolliset yliaikavirheetkin maastosta muuttavat tilannetta heti. Kolmantena koulun jälkeen ollut Tuija Rosenqvist hylättiin kahden kieltäytymisen myötä rataesteillä.

Nuorten lajimestaruuden kärjessä on Hedwig Wickström -Chiara’s Charm.

Kokonaistulokset: https://online.equipe.com/

Livelähetykset kenttäratsastuksesta:  http://www.haven.fi/live/