Opetuksen parantamissuunnitelmat ovat käynnissä

  • 16.8.2019

Tämän päivän Hevosurheilussa on haastateltu kahta opiskelijaamme, jotka kritisoivat Hevosopiston opetusta ja opetuksen toimintatapoja.

  • Kuva

Asian käsittely on jo alkanut parin opiskelijaryhmän kanssa eilen torstaina, ja ratsastuksenopetuksen parantamissuunnitelmat ovat olleet työn alla pidempään. Näistä tulevista muutoksista pyritään tiedottamaan heti kun neuvottelut on saatu päätökseen.

Hevosopistolla opiskelee jatkuvasti kaikkiaan noin 300 opiskelijaa erilaisilla koulutusmuodoilla. Opiskelijamäärä myös elää, sillä osa valmistuu lukuvuoden aikana ja osa lopettaa opintonsa henkilökohtaisista syistä. Tällä hetkellä, uuden lukuvuoden alussa, opiskelijamäärä on 480.

Vaikka Hevosurheilussa on vain kahden opiskelijan näkemys koulutuksesta, vaan asia on tärkeä koko oppilaitokselle!

Suuret muutokset Hevosopiston sisällä ovat vaikuttaneet osaltaan opetukseen, mutta se ei riitä selitykseksi. Myös rahoituksen leikkaukset ovat näkyneet jo pitkään oppilaitoksessamme, mutta sekään ei saa olla syy oppilaiden huonoon opiskelukokemukseen Hevosopistolla.

Lukuvuoden alusta otettiin käyttöön uusi oppimisen ohjausjärjestelmä Itslearning, jonka tarkoituksena on helpottaa opiskelijoiden ja opetushenkilökunnan työtä ja kommunikointia. Hevosopistolle on rekrytoitu oma erityisopettaja ja lisäksi opiskelijoiden henkilökohtaista ohjaamista on lisätty merkittävästi edellisiin vuosiin verrattuna. Hevoskannan uudistus on käynnissä, joten paljon muutoksia on jo saatu alkuun. Opiskelijoille tarjotaan erilaisia urapolkuja, ja he voivat päättää opiskelevatko tutkintonsa oppilaitoksessa vai Hevosopiston ulkopuolelle.

Talvella Hevosopistolla käytiin hyvää keskustelua ratsastuskoulujen ammattilaisten kesken ja nyt on tärkeää panostaa myös talleihin, joissa opiskelijoitamme on. Yhteistyötallit ovat osa Hevosopiston koulutuspolkuja ja antavat opiskelijoille mahdollisuuden asua kotiseudullaan.

Toivotan kaikille hyvää alkaneen lukuvuoden jatkoa ja rakentavaa keskustelua hevosalan koulutuksesta!

Pauliina Mansikkamäki
rehtori-toimitusjohtaja