Hevosopistolla aloitettiin SM-mitaleista kilpaileminen

  • 16.8.2019

Nuorten hevosten Festivaaleilla kilpaillaan kolmessa lajissa.

  • Kuva

Tulikokeeseen pääsivät ensimmäisinä juniori-ikäiset kouluratsastajat. Mukana on kaikkiaan 19 ratsukkoa. Ensimmäisen päivän parhaaksi pisteytettiin Johanna Similä 10-vuotiaalla Mein Freundilla (67,778%) ja heti turvan päässä hätyyttelee Veera Paloheimo Wolle Wolkensteinilla. Pronssissa on kiinni Eerika Hakala ja American Beauty.

Kenttäratsastuksessa suoritettiin ensimmäinen osakoe, kouluratsastus. Senioreissa pitkään ulkomailla viihtynyt ja Suomeen vuosi sitten palannut Veera Peltokangas suoritti rikkeettömän ohjelman Candy Girlillä ja Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-aho – Madame Schnabelilla lähtee lauantain estekokeeseen kakkossijalta. Viime vuoden kultamitalisti Tuija Rosenqvist on kolmantena ori Narvikilla. Parivaljakolle sattui kouluradan aikana pari rikettä ja se näkyi pisteissä.

Kenttäratsastuksen nuorten mestaruudessa ei kilpailla SM-tittelistä, vaan lajimestaruudesta. Mestaruudesta kilpailevia ratsukoita tarvitaan sääntöjen mukaan viisi, nyt heitä on neljä.

Lauantaina nuoret kouluratsastajat aloittavat kilpailun mitaleista ja junioreiden mestari on selvillä puolilta päivin.

Aamulla kilpailtiin kouluratsastuksessa 4-vuotiaiden hevosten Paccelli Cupin viimeinen osakilpailu. Kokonaiskilpailun voittajaksi ylsi Kristiina Purdy hevosella Conbaso.

4- ja 5-vuotiaiden Racing-noviisisarjan jännittävässä finaalissa nähtiin hienoja tulevaisuuden lupauksia. 4-vuotiaiden voittajaksi ratsasti ainoalla nollaradalla Marika Rättö tammalla Stolzenburg E. Hevosen on kasvattanut Peter Engel ja sen omistaa ratsastaja itse.

Palkintoseremonian jälkeen Marika kertoi ratsastaneensa hevosella vasta 3 kuukautta ja ratsukon on tarkoitus tähdätä kaikkiin nuorten hevosten sarjoihin.

5-vuotiaiden sarjan voitti tuplanollaradalla Viivi Marttala hevosellaan Balero. Tämän hevosen on kasvattanut Wilhelm & Stefan Miss. Ratsukko on työskennellyt vuoden 2018 keväästä lähtien ja Marttala on itse kouluttanut ruunan.

– Tulevaisuudessa jos kaikki sujuu hyvin on tarkoituksena tähdätä näihin muihinkin ikäluokkakilpailuihin, ratsastaja kommentoi.

Breeder’s Prize by Hankkijan esteratsukot hyppäsivät tänään 120-tasolla. Hevosopiston opiskelija Joni Paavola ratsasti Ypäjä Karlan kanssa nollaradan 7 muun ratsukon kanssa ja huomenna vuorossa on toinen osakilpailu kolmesta. Janna Jensénillä ratsastettavana oleva Ypäjä Kashmir sai 8 virhepistettä.

Kasvattajakilpailun kouluratsukot pääsevät vauhtiin huomenna, samoin kuin 5-vuotiaat este- ja kouluhevoset. Aamun aloittavat nuoret kenttähevoset, jotka kilpailevat Avant Trophyn Finaalissa kello 8 alkaen.

Hevosopistolla master-opettajaksi opiskeleva Silja Ahonen voitti Ypäjä Vigolla avoimen 110-luokan, teki Ypäjä Kantrilla 0-radan 90 cm esteillä ja kilpaili vielä Neighbours Friendin kanssa vaativalla tasolla koulua. Samassa luokassa kilpaili Hevosopiston ratsastuksenopettaja Anni Heikkilä omistamallaan Ypäjä Arskalla sijoittuen seitsemänneksi.

Lisätietoa tapahtumasta:  http://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/nuorten-hevosten-festivaali/

 

Kokonaistulokset: https://online.equipe.com/

Livelähetykset kenttäratsastuksesta:  http://www.haven.fi/live/