Kenttäratsastuksen huippuosaajat Suomeen: Eric ja Lizzel Winter Ypäjällä 22.-23.7.

  • 11.7.2019

Tavoitimme maamme kenttäratsastuksen kärkikaartia kotimaasta ja maailmalta kysyäksemme Winterin pariskunnan Suomen vierailusta. Euroopan mestaruuskilpailuihin valmistautuvan kenttäratsastusjoukkueemme jäsenet Elmo Jankari ja Pauliina Swindells iloitsevat Wintereiden Suomen vierailun tuomista mahdollisuuksista.

Elmo Jankari. Kuva SRL / Jutta Koivula

”On todella hienoa, että Eric Winter, maailman yksi arvostetuimmista ratamestareista ja tämän hetkinen Badmintonin ja nuorten sekä juniorien EM ratamestari, saapuu Suomeen kouluttamaan” sanoo Elmo Jankari.

Hän uskoo Eric Winterin toimivan tulevaisuudessakin mestaruuskilpailuiden ratamestarina. ”Hänen ratansa ovat nykyaikaista maastoradan suunnittelua, tehtävät kysyvät samanaikaisesti kontrollia ja ratsastustaitoa sekä hevosen luontaista esteälyä.”

Englannista tavoitettu Pauliina Swindells on täysin samoilla linjoilla: ”Ericin radat ovat kovassa huudossa maailmalla, sillä hän rakentaa hevosystävällisiä ratoja, jotka haastavat ratsastajia ajattelemaan.” Swindellsin mielestä maastoratojen tulisi kehittää ratsukoita eteenpäin ja kuitenkin olla kotimaassakin linjassa muun maailman kanssa.

 

Eric Winter Segersjo 2018. Kuva Jutta Koivula

”Aivan mahtavaa, että saadaan tuollaisia huippuosaajia Suomeen ja Ypäjälle!” Swindells jatkaa. Hän näkee tulevan kurssin olevan loistava mahdollisuus viedä suomalaista kenttäratsastusta eteenpäin ja lisätä lajin osaamista kaikilla tasoilla.

”Onhan se ihan poikkeuksellinen tilanne, että saamme heidät tänne!” kommentoivat Tuija Rosenqvist ja Aki Karhapää. Lempäälän tulevien kenttäkisojen valmistelut pitävät heidät kiireisinä, mutta he ovat molemmat tulossa Ypäjälle parin viikon päästä, kuten myös Elmo Jankari.

 

”On erittäin mielenkiintoista kuulla Ericin ajatuksia tämän päivän maastoradoista ja niiden suunnittelusta. Tästä hyötyvät varmasti myös ratsastajat ja muut lajista kiinnostuneet”, miettii Karhapää.

Lizzel Winter ja Pauliina Swindells & Ferro S, EM 2017 Strzegom. Kuva Jutta Koivula

Rosenqvist on tulossa hevosineen Lizzel Winterin valmennukseen. ”Osallistuin marraskuussa tyttäreni Julian kanssa Lizzelin valmennukseen ja hän on erittäin taitava ja positiivinen valmentaja.”

Myös Jankari ja Swindells kehuvat kenttäratsastusmaajoukkueen Road To Tokyo-projektin vetäjää Lizzel Winteriä valmentajana. ”Lizzelin valmennusosaaminen on huippuluokkaa kaikissa ratsastuksen olympialajeissa ja hän pystyy näin antamaan paljon lajin kuin lajin ammattilaiselle.” sanoo Jankari.

 

 

”Toivotan kaikki erittäin tervetulleiksi tilaisuuteen. Olen myös itse Ypäjällä tuolloin. Terveisin Elmo”

”Toivottavasti meidän alue- ja maajoukkueratsastajat löytävät tapahtumaan, samoin kaikki valmentajat ja radansuunnittelijat ja muut lajin parissa pyörivät aktiivit! Terveisin Tuija & Aki”

”Lizzel ja Eric ovat molemmat erittäin helposti lähestyttäviä ja omaavat valtavan määrän tietoa. Sinne vaan kaikki mukaan seuraamaan! Vaikkei olisikaan radansuunnittelija tai toimihenkilö, on varmasti mielenkiintoista kuulla miten hevoset lukevat eri esteitä ja mitä radansuunnittelija ottaa huomioon suunnitellessaan ratoja. Terveisin Pauliina”

 

Mikä tapahtuma:

  • Kenttäratsastus koulutus, avoin kaikille kiinnostuneille, samalla osa toimihenkilökoulutusta.
    Kouluttajana Eric Winter, kv-tason maastoradan suunnittelija, tekninen asiantuntija, vahvasti mukana kenttäratsastuksen ja koulutuksen kehittämisessä Englannissa ja ympäri maailmaa, mm. British Eventing Cross Country Safety Advisory Groupin jäsen.
  • Valmennus (koulu-, este- ja maastoeste)
    Valmentajana Lizzel Winter, British Eventing Accredited Master Coach, Fellow of the British Horse Society, Suomen kenttäratsastusmaajoukkueen Road to Tokyo -projektin vetäjä ja seniorien maajoukkueen joukkueenjohtaja, valmentajien kouluttaja, toimii aktiivisesti kotimaassaan ja maailmalla ratsastusvalmennuksen kehittämiseksi ja varsinkin nuorten ratsastajien uran tukemiseksi.

Milloin: 22.-23.7.2019

Missä: Ypäjän Hevosopisto

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: TÄSTÄ