Ypäjä Kashmir Janna Jensénin ratsastettavaksi

  • 8.7.2019

6-vuotias ruuna tähtää Breeder's Prizeen.

  • Kuva

Kassu ja Joni kilpailemassa toukokuussa Salossa.
Kuva: Annika Mäki

Hevosopiston kasvattama ja omistama Ypäjä Kashmir (Inshallah de Muze – Lasina – Lasino) siirtyi somerolaisen Janna Jensénin ratsastettavaksi. Ratsukko tekee loppukiriä treenissä kohti Nuorten hevosten Festivaalia ja siellä kilpailtavaa Breeder’s Prizea. Yhteistyötä on tehty vasta ratsukkona parisen viikkoa ja ensimmäiset yhteiset kilpailut ovat edessä tällä viikolla.

Opiskelijoiden sisäänratsastama ruunaa ovat ratsastaneet ratsastuksenopettaja Perttu Pasuri ja talven yli ratsastuksenopettajaksi opiskeleva Joni Paavola. Hän ratsasti ruunaa muun muassa Jensénin valmennuksessa ja aloitti hevosen kanssa sen kilpauran.

– Kassu on mielestäni lupaava ja hieno nuori hevonen, ihan ammattilaisille sopiva ratsu. Vaikka se on iso ja kehitysvaiheessakin vielä, niin siinä on paljon potentiaalia tulevaisuuden esteradoille, Jensén pohtii uutta kilpakumppaniaan.

-Lisäksi on hienoa että Suomessa pystytään kasvattamaan hienoja kilparatsuja ja Ypäjällä opiskelijat pääsevät oppimaan myös nuorten hevosten käsittelyä.

Kaikkiaan Kashmirin emä Lasina ehti tehdä neljä varsaa, joista Yando päätyi Yhdysvaltoihin ja Jeremy kilpailee Niclas Aromaan kanssa. Ypäjä Isandra kilpailee kotimaassa 140-tasolla ratsastajanaan Salla Varenti.

Kashmirin kanssa samaa ikäluokkaa oleva Karla jatkaa kilpailemista Jonin kanssa, tähtäimenään niin ikään Breeder’s Prize.