Kahdeksan päivän kilpailuputki päätökseen

  • 16.6.2019

Finnderbyn jälkeen jatkunut Kisaviikko päättyi sunnuntaina helteisessä säässä. Kolmessa ratsastuksen lajissa kilpailtiin kaikkiaan 1300 lähtöä.

  • Kuva

Peppi Salo voitti Miniderbyn Lester van’t Laarhofilla, kuva Emma Sainio

Kisaviikon kohokohtiin lukeutui muun muassa ratsastuksenopettajien mestaruuskilpailut, jotka ratkottiin kouluratsastuskentällä. Mestaruuden vei Luhtajoen Ratsutilalla työskentelevä Sanna Stenbäck itse kouluttamallaan ja omistamallaan 12-vuotiaalla suomalaisella puoliverisellä Bearwood San Fransiscolla.

– Kauden paras suoritus osui kerrankin oikeaan paikkaan. Tavoitteenamme on siirtyä myöhemmin tällä kaudella vaativalle tasolle. Työnantajani Tea Blom sijoittui muuten viime vuonna kolmanneksi mestaruuskilpailussa.

Hevosopiston ratsastuskoulun Silja Ahonen tyylitteli mestaruustaistossa toiseksi ja Hevoniemen Ratsutilan Miia Ojalakolmanneksi. Kouluratsastuksessa ratkottiin lisäksi Poni-, juniori- ja senioriderbyt sekä kilpailtiin nuorten hevosten Prestige cup by Equality Linen 2. osakilpailu.

Sanna Stenbäck ja Bearwood San Fransiscolla, kuva Emma Sainio

Esteratsastuksessa jatkettiin Finnderbyn mallilla Junioriderby, Poniderby ja Miniderby. Vihreällä nurmella kilpailtiin lisäksi Talent Cupin loppukilpailut.

Kenttäratsastuksessa nähtiin komea määrä lähtöjä niin harrastajien luokissa kuin nuorten hevosten Avant Trophy luokissa. 4-7-vuotiaille hevosille avoimissa luokissa voitot menivät lempääläläiselle Aki Karhapäälle Duchess Jeanne d ́Arcilla ja kirkkonummelaiselle Minna Leppälä-Pirtilälle Evytalla. Ypäjän Ratsastajia edustavat Iina Purontakanen ja Silja Ahonen veivät nuoret suomenhevoset kärkipaikoille. Ratsastajainliiton Ponicupissa ja Kenttäcupissa ratsastettiin kauden kolmannet osakilpailut. Ponicupissa voittoon ratsasti forssalainen Anselmi Laiho Ewan Stone- ponillaan. Purontakanen ahkeroi myös Kenttäcupin voiton itselleen Jaguar In Glove ratsulla. Suomenhevosille suunnatun Suomen Hippoksen nimikkoluokan voitti Knuutilan Veikko ja Lotta-Katariina Lehtonen.

Finnderbyn ja Kisaviikon muodostamaa kokonaisuutta kuvastaa hyvin seuraavat luvut. Kahdeksan päivän aikana 1131 hevosta kilpaili neljässä lajissa yhteensä 97 kilpailuluokassa, joissa tehtiin kaikkiaan 1765 kilpailusuoritusta. Päivien aikana laukattiin yli 15 kilometriä maastossa, hypättiin 141 maastoestettä, ratkottiin yksi Suomenmestaruus sekä rakennettiin 46 erilaista esterataa ja 480 metriä kouluaitaa. Tapahtumissa työskenteli Hevosopiston työntekijöiden ohella yhteensä 61 Suomen Ratsastajainliiton lisenssitoimihenkilöä, 80 vapaaehtoista ja kymmeniä opiskelijoita, jotka suorittivat lukuisia opintopisteitä. Toimihenkilöille tarjottiin 1480 lämmintä ateriaa. Palkintokimppuja jaettiin 40 ja ruusukkeita 438 ja 300 ruusua. Aluetta somisti 350 kesäkukkaa.

Hevosopistolla jatketaan kesää leirien merkeissä. Seuraavaksi Ypäjällä kilpaillaan vikellyksen suomenmestaruuksista ja ratsastuskoulujen kenttämestaruuksista. Elokuussa on luvassa perinteiset Nuorten hevosten festivaalit, kenttäratsastuksen SM-kilpailu ja ikäluokkien Suomen mestaruudet kouluratsastuksessa. Myöhemmin syyskuussa kilpailukalenterissa on Suomenratsujen Kuninkaalliset.

Kisaviikon tuloksia

Esteratsastus

Kouluratsastus

Kenttäratsastus