Kansainvälistä kouluratsastusta Ypäjälllä

  • 18.3.2019

Jo kolmannen kerran Hevosopistolla kilpaillaan kansainvälinen, kolmen tähden tasoinen kilpailu 22.-24.3.

  • Kuva

Anna von Wendt ja Denzel pärjäsivät viime vuonna.
Kuva: Hanna Heinonen

Ypäjän kilpailussa on luokat kaikille ikäryhmille, joten ratsastajia ja ratoja on luvassa paljon kolmena päivänä.
Kilpailut ratsastetaan tänä vuonna Opisto-hallissa, ja verryttely suoritetaan Ypäjä-hallissa.

Kilpailijoita tulee pelkästään Suomesta jo toistakymmentä, Ruotsista 10 ratsukkoa, Virosta viisi. Myös Venäjä on tänäkin vuonna vahvasti mukana Ypäjän kilpailussa nuorien ja lapsien osalta.

Mukana suomalaisista ovat hallitseva Suomen mestari Stella Hagelstam, jonka hevonen New Hill Julitrea on ollut valmennuksessa ulkomailla.

Anna von Wendt kilpailee taas tänäkin vuonna Ypäjällä ja kotimaassa kisaradoille palaa myös Saksassa työskennellyt Ville Vaurio.

Alemmilla tasoilla kilpailee muun muassa lukuisia kertoja Suomea arvokilpialuissakin edustanut konkari Elisabeth Ehrnrooth, joka on liikkeellä uudella hevosellaan.

Nuorissa ratsastajissa mukana on Janna Pursiainen, joka jo alkukaudesta nappasi voiton Puolassa kansainvälisessä kilpailussa.

Ratsastajalistat löytyvät tapahtuman nettisivuilta PDF-tiedostoina. Samaiselta sivulta löytyvät myös luokkien aikataulut.
Sunnuntain vapaaohjelma ratsastetaan 12.15-14.05.

Kansainvälisen kilpailun järjestäminen ei käy käden käänteessä, sillä järjestelyitä valvoo kansainvälinen ratsastajainliitto, FEI.
Esimerkiksi tallien valvonta on tiukempaa kansainvälisessä kilpailussa. Myös kilpailukutsut tehdään tietyillä pohjilla. Myös palkintotasot on määritelty FEI:n toimesta.

Tänä vuonna Suomessa kilpaillaan ennätysmäärä kansainvälisesti kouluratsastuksessa, sillä touko-kesäkuun vaihteessa samaisella 3* tasolla kilpaillaan Pornaisissa ja heinäkuussa vuorossa on Nation’s Cup Ratsastuskeskus Ainossa.