Yhteishaku päättyi: Hevosopisto edelleen suosituin

  • 15.3.2019

Peruskoulun päättäville nuorille suunnattu ammatillisen koulutuksen kevään yhteishaku päättyi tiistaina 12.3.2019 klo 15.00. Ypäjän Hevosopisto säilytti paikkansa alan suurimpana. Hevosalan nuorten hakijoiden määrä on kuitenkin laskusuunnassa.

  • Kuva

Hevosalan ammatilliseen koulutukseen yhteishaussa ensisijaisesti hakeneiden määrä laski koko maassa 5,3 %. Ypäjän Hevosopistolle haki yhteishaussa ensisijaisena vaihtoehtonaan yhteensä 80 nuorta. Ammatilliseen koulutukseen on nykyisin mahdollista hakea niin kutsutun jatkuvan haun myötä ympäri vuoden. Tämä liittyy ammatillisen koulutuksen uudistukseen, joka astui voimaan vuoden 2018 alussa. Uudistuksen tavoitteena on ollut nopeuttaa opiskelemaan pääsyä ja siten työhön siirtymistä. Uudistus näkyy positiivisesti Hevosopiston hakijamäärissä.

– Jatkuva haku on vetänyt alusta alkaen hyvin ja Ypäjälle haki viime vuonna lähes 400 opiskelijaa yhteishaun ulkopuolelta. Tänä vuonna trendi näyttää jatkuvan vahvana sillä tähän mennessä on tullut jo 80 hakemusta. Tänä vuonna odotamme enemmän hakijoita myös lukiosta valmistuvien joukosta, Hevosopiston toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki arvioi.

– Hevosalan kannalta jatkuvan haun kokonaisvaikutusta on tärkeää arvioida tämän vuoden aikana. Tällä hetkellä näyttäisi, että vaikutus on positiivinen, mutta uusien nuorten harrastajien ja jatkossa ammattilaisten saaminen lajin pariin on tärkeää, Mansikkamäki jatkaa.

Kevään yhteishaun opiskelijavalinnoista tiedotetaan aikaisintaan 13.6. ja opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 27.6.2019.