Rosenqvistille kolmas peräkkäinen voitto hallissa

  • 9.3.2019

Kenttäratsastajat avasivat kauden Ypäjän halleissa.

  • Kuva

Tuija Rosenqvist ja Narvik palkintojenjaossa. Kuvassa Hevosurheilun valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd ja toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki.
Kuva: Emma Sainio
100 senttimetrin kilpailu suoritettiin kahden päivän aikana. Perjantaina iltapäivällä ratsukot suorittivat koulukokeen ja perään estekokeen. Lauantaina vuorossa oli vain maastokoe.

Jo perjantain jälkeen kisaa johti kahdelle hevosella Lempäälän Ratsastusseuraa edustava Tuija Rosenqvist. Maastoradalle hän starttasi ensin 9-vuotiaalla FF Pacemakerilla Haimi-hallin maastoesteille. Koska virhepistesaldo pysyi osakokeen jälkeen 25:ssä, ei voittajaa tarvinnut jännittää.

Tuija Rosenqvist pyörittää Lempäälässä ratsastuskoulua ja kilpailee myös kainsainvälisellä tasolle. Viime vuonna hän sijottui Ypäjän PM-kilpailuissa sijalle 10 henkilökohtaisessa kilpailuissa ja oli mukana Suomen hopeajoukkueesssa.

Toisen sijan hän ratsasti viime vuoden SM-kultamitaliratsullaan Narvikilla. Kolmanneksi kauden avauskilpailussa sijottui Mikkelin Ratsastajien Anne-Mari Vanhanen – Lacoste.

90 senttimetrin luokka puolestaan kilpailtiin kokonaisuudessaan perjantaina. Luokan voitto lähti myöskin Lempäälään, kun poniratsastaja Julia Nikkanen johti ponilla Wilbert II:n kanssa kilpailua alusta loppuun. Tämä oli ratsukolle toinen perättäinen voitto hallikenttäkilpailussa.

Julia Nikkanen ja Wilbert II maastokokeessa.

Tälle vuodelle tuli jälleen muutoksia kenttäratsastuksen luokkiin, sillä aikaisemmin 100 senttimetrin luokka on on kilpailtu 105 senttimetrin korkeudella. Luokan korkeus määräytyy estekokeen mukaan. Vaikeampiin luokkiin tuli kansainvälisesti yksi taso lisää, kun entinen 4 tähteä muutettiin viideksi tähdeksi ja näin ollen Suomessakin tasot nousivat. Esimerkiksi Suomessa senioreiden SM-kilpailu on ennen ollut 2 tähden kisa, ja tänä vuonna se nousee 3 tähden tasolle.


Seuraavaksi Ypäjällä kilpaillaan kainsainvälisessä kouluratsastuksessa 22.-24.3.