I-tallin karanteenia kevennetään

  • 9.3.2019

Ypäjän Hevossairaalasta kerrotaan, että toistaiseksi tulokset ovat edelleen negatiivisia.

  • Kuva

Ypäjän Hevossairaala tiedottaa

Tilanne 1-tallissa näyttää tässä vaiheessa hyvältä. Uusia sairastuneita ei ole tullut. Sairaasta hevosesta ollaan tänään saatu uusia herpeksen suhteen negatiivisia näytetuloksia.

Yhteensä negatiivisia tuloksia on nyt 3 kpl (PCR sierainlimasta x 2, PCR edta-plasmasta), näytteet on tutkittu kahdessa eri laboratoriossa. Lisäksi seerumissa EHV-1 vasta-aineita ei todettu 2 vrk neurologisten oireiden alkamisen jälkeen. Vasta-ainetasoa seurataan edelleen ja viimeiset tulokset siitä saadaan arviolta 2-3 vkon kuluttua.

Näiden jo saatujen näytetulosten perusteella on hyvin epätodennäköistä, että neurologisten oireiden syynä olisi EHV-1 infektio. Täysi varmuus asiaan saadaan, kun viimeiset tulokset valmistuvat.

Jo tässä vaiheessa 1-tallin karanteenia kevennetään. Hevosia voidaan haluttaessa kuljettaa pois 1-tallista muihin talleihin tai tuoda muista talleista 1-talliin. Uusiin talleihin siirrettyjen hevosten lämpöä tulee seurata ja ne tulee pitää kosketuseristyksessä tallin muista hevosista ensimmäisen 2 vkon ajan.

Hevosopiston maneeseista 1-talli käyttää edelleen vain Wanhaa maneesia, joka pidetään toistaiseksi vain 1-tallin hevosten käytössä.