Ypäjä Oriente palkittiin Teivossa lauantaina

  • 13.1.2019

Hämeen hevosjalostusliitto ja Teivon ravikeskus palkitsivat 12.1.2019 Teivon lauantairavien yhtedessä vuoden 2018 parhaat yksivuotiaat näyttelyvarsat.

  • Kuva
Kuvassa: Ypäjä Oriente valittiin koko näyttelyn parhaaksi varsaksi 🏆toukokuussa 2018 Ypäjällä. Tamman esitti Hevosopiston opiskelija Saana Koivunen.
Parhaan 1-vuotiaan juoksijasuunnan suomenhevosvarsan tittelistä tuli tällä kertaa ”tasapääjuoksu” samoilla pisteillä, tammavarsa Unelmatorttu (Sipori – Hillomunkki – Turon Loppi, kasv. Jouni ja Sini Vaittinen Akaasta, om. Hanna ja Vesa Pälli Valkeakoskelta) ja tammavarsa Suonsilmän Aino (Kiripassi – Elvariina – Elvari, kasv. ja om. Piia Perälä Hämeenlinnasta) saivat molemmat näyttelyssä II+ palkinnon keräten 49 rakennepistettä (keskiarvo 8,17 pistettä).
Parhaana lämminverisenä palkitaan tammavarsa Ypäjä Oriente (Readly Express – Ardea – Valley Victor, kasv. ja om. Hevosopisto Oy, Ypäjä) joka sai myös II+ palkinnon 40,5 rakennepisteellä (ka. 8,1).
Varsat palkittiin Hämeen hevosjalostusliiton lahjoittamalla loimella sekä  Teivon ravikeskuksen lahjoittamalla ilmaisella osallistumisoikeudella ikäluokkansa Kriteriumiin.
Palkitsemisperusteena oli, että varsa on esitetty Hämeen hevosjalostusliiton näyttelyssa ja sen omistaja näyttelyn aikaan on Hämeen hevosjalostusliiton alueelta. Varsojen palkitseminen on vuosikausien perinne, joka jatkuu myös vuonna 2019; näyttelyissä arvosteltavat 1-vuotiaat J-suunnan varsat ja lämminverivarsat kisaavat luokka- ja näyttelyvoittojen ohella myös ilmaisesta Kriteriumin osallitumisoikeudesta!
Tiedote: Hämeen Hevosjalostusliitto