Menestyksen vuosikymmenet

  • 16.12.2018

Hevosopisto onnittelee juhlapäivänä Arto Vahteraa!

  • Kuva

Arto ”Artsi” Vahtera on paljasjalkainen ypäjäläinen, jonka historia Hevosopistollakin on pitkä.

Kun palataan 80- ja 90-luvun taitteeseen, löytyy Artsin nimi suomenhevosten mestaruuksien kultaiselta listalta useasti. Ensimmäiseen mestaruuteen hän ratsasti 1987 tammalla Merri. Kahtena seuraavana vuonna mestaruus tuli orilla Olve ja välivuoden jälkeen mestaruus tuli legendaarisella Samulilla. Artsin kanssa ori kilpaili avoimia 120-130-luokkia menestyen.

Artsi ja Samuli.

Näiden lisäksi Artsi kilpaili vuosia esteratsastuksessa myös puoliverisillä, ja muistoiksi noista ajoista jäi muun muassa 2 SM-mitalia: 1990 hopeaa (Piolun) ja vielä 2003 pronssia (Dumaz). Viimeisen kilpailunsa hän hyppäsi 2009 Quinderolla. Aktiviisen kilpauran jälkeen ruuna toimi myös opetushevosena Hevosopistolla.

– Hevoset ovat olleet elämän suola, ja työ ja harrastus ovat kulkeneet läpi elämän käsi kädessä, Artsi kiteyttää.

Vaikka lista Artsin kilpahevoskumpaneista on pitkä ja upea, nousee hänelle kolme hevosta ylitse muiden.

Diana IV, jolla voitin Tallinna GP:n ja Chamonix II, jonka kanssa irtosi Puolan Sopotissa GP-voitto ja Turu Maljan voitto. Lisäksi tuo edellä mainittu Dumaz kuuluu tähän listaan.

Nykyisin Artsi toimii Hevosopistolla kunnossapidossa ja satunnaisesti istuu myös arvioimassa opiskelijoiden ratsastusnäyttöjä.

Juniori-ikäisenä Artsi on edustanut Suomea myös kenttäratsastuksessa. Myös suomenhevosten koulumestaruuden hän on voittanut sekä Napilla että Elvalla.

Kuva: Leena Kahisaari