Sanna Siltakorpi kentän maajoukkuevalmentajaksi

  • 23.11.2018

Anna Hassö jatkaa myös maajoukkueen luotsina.

  • Kuva

Anna ja Sanna – kenttäratsastuksen maajoukkuevalmentajat

Sanna Siltakorpi on nimitetty syksyllä kenttäratsastuksen maajoukkueen toiseksi valmentajaksi. Aikaisemmin joukkueen kotimaisena valmentajan toiminut Pirkko Herd keskittyy hevosurheilun Valmennuskeskuksen johtamiseen.

-Tällä hetkellä Valmennuskeskus vaatii kaiken efortin ja ajan omalta kohdaltani, joten koin viisaammaksi siirtyä pois maajoukkueen valmennuskuvioista.

Sanna Siltakorpi on itsekin maajoukkueen ratsastaja. Hän asuu Saksan Warendorfissa, ja on edustanut kotimaataan poniratsastajana jo vuodesta 1999.

Siltakorpi on kilpaillut MM- ja EM-tasolla. Kaudella 2013 hän voitti PM-kultaa Bofey Bridgellä ja oli Malmön EM-kilpailuissa Lucky Accordin kanssa 20. sijalla. Kaudella 2014 hän oli Lucky Accordilla Normandian MM-kilpailuissa 26:s. Siltakorpi edusti Lucky Accordilla Suomea myös kenttäratsastuksen EM-kisossa Skotlannissa 2015.

Siltakorpi on suorittanut Ypäjällä hevosen ammattivalmentajan tutkinnon ja opiskellut myös remonttiratsastajaksi ja hevosenhoitajaksi. Tällä hetkellä hän opiskelee Hevosopistolla valmentajan ammattitutkintoa, joten maajoukkueen  valmennus tuo varmasti lisää syvyyttä opiskeluun.

-Lähden mukaan tähän toimintaan mielenkiinnolla. Moni ratsastaja on jo tuttu, sillä suomalaisia on käynyt treenamaassa meillä Saksassa, Siltakorpi kertoo.

Kuva: SRL/Jutta Koivula

Päävastuu valmentamisesta on edelleen ruotsalaisella Anna Hassöllä. Hänen lisäkseen britti Elizabeth ”Lizzel” Winter on mukana maajoukkueen toiminnassa, vetämässä kenttäratsastajien Road to Tokyo -projektia. Hän on myös viikonlopun urheilufoorumissa puhumassa kyseisestä projektista. Winter toimii myös joukkueenjohtajana kenttäratsastajille 3*-4* kilpailuissa.

Tulevien suunnitelmien suhteen Siltakorpi on vielä varovainen, mutta toiveikas.

-Tässä on nyt aika kiva tiimi mukana, saan rauhassa oppia tämän hetkisen systeemin ja paneutua maajoukkueen valmennuskuvioihin huolella. Systeemin muuttaminen vie aina oman aikansa, ja kun maajoukkueen valmennuksia on vuoden aikana noin viisi, vaatii se kotivalmennuksen puolelta enemmän.