Hevosopisto kiittää Team Eurohorse:a

  • 19.11.2018

Larsen tiimeineen järjesti Hevosopistolla kilpailuita yli 10 vuoden ajan.

  • Kuva

Pekka Larsenin luotsaama Team Eurohorses järjesti toissa viikonloppuna toistaiseksi viimeiset kilpailunsa Hevosopistolla. Huippuvuosina Ypäjän halleissa startattiin toistatuhatta lähtöä kolmen kilpailupäivän aikana.

”Olihan ne aikoja! Paljon on ehtinyt tapahtua näinä vuosina ja Hevosopistolla on ollut mukava järjestää kisoja.”

Ensimmäiset kisat Larsen tiimeineen järjesti jo vuonna 2006, silloin vielä Salon Ratsastusseuran nimissä. Pari vuotta myöhemmin järjestäjäksi vaihtui TeHo, ja vielä tuolloin kisat käytiin ulkokentillä Nuorten Hevosten Festivaalien yhteydessä. Käytössä olivat Opistohallin kenttä ja Urheilualueella sijaitseva metsäestekenttä.

Muutama muisto nousee ylitse muiden.

”Tietysti lähtijämäärien kasvu siihen kahteen tuhanteen, kisojen kasvu kolmeen halliin ja sitten viimeisenä hallin kastelujärjestelmän aiheuttama vedenpaisumus syksyllä. Kaikista ollaan aina selvitty, ja kisat on saatu vedettyä läpi, tapahtuipa mitä tahansa”, Larsen naurahtaa.

Hevosopiston puitteet ovat myös sopineet äkkinäisille järjestelyille ja kisojen siirtämisille toisesta paikasta Ypäjälle.

”Yhtenä vuonna järjestimme parin viikon varoajalla GP-sarjan osakilpailun ja muun muassa Kemiön kisa siirrettiin olosuhteiden vuoksi Ypäjälle. Monessa paikassa olemme kisoja järjestäneet, Ypäjällä kuitenkin pisimpään.”

Jatkossa Larsen keskittyy järjestämään kisoja Hyvinkäällä Stable Novassa.