Kauden komeetta suomenhevosten hallimestariksi

  • 28.10.2018

Kolmipäiväinen Hevosopisto Dressage Challenge keräsi noin 400 ratsukkoa Ypäjälle

  • Kuva

Anna Kärkkäinen voitti sunnuntaina ”Tillillä” ja viikonloppuna kahdesti ”Kassulla”.

Viime vuoden hallimestari Hessin Leevi taipui tänään kauden komeetan edessä kun ypäjäläisen Anna Kärkkäisen ratsastama Kulta-ahon Kasimir vei kullan. Hopeaa sai piensuomenhevosori Sibbo, ratsastajanaan Krista Mutanen.

”Helposti ei voitto tullut, Kasimir ei oikein tänään olisi halunnut mennä C-päätyyn, mutta otimme sitten kaikista muista kohdista pisteitä sen verran, ettei jännittyminen niin haitannut lopputuloksessa”, Kärkkäinen sanoi.

Toiseksi sijoittunut Sibbo on kahden viimeisen kauden ajan nähty jo mestaruustaisteluissa aivan käjen kannoilla, ja tänään työ palkittiin.

”On se kyllä melkoinen, ihan mun lemppari ukko!”, ratsastaja iloitsi. Ratsukolla on takana jo noin kuuden vuoden yhteistyö, joista kaksi viimeistä on treenattu enemmän tosissaan.

”Onhan tämä ori jo 16-vuotias, mutta kyllä ensi kaudella vielä koitetaan saada ravia paremmaksi.”

Sunnuntain viimeisenä ratsastettu Intermediate A meni myöskin Anna Kärkkäisen nimiin. 14-vuotias tamma Elves Angel palasi tauolta ja tyylitteli 65,6 prosentin tuloksen kuuden ratsukon luokassa.

Junioreiden vapaaohjelmassa Helsingin Ratsastajien Louise Jönsson ja Dayna veivät luokan nimiinsä ylittäen juuri 70 prosentin tulostason.

Nuorissa Kilon Ratsastajien Janni Martikainen päätti nuorten vuotensa suvereeniin voittoon Cornando v/d Cadzandhoevenin kanssa.

Kolme voittoa viikonlopun ajalta sai ratsastajan hymyilemään, mutta ilmassa oli myös haikeutta, sillä seuraavalle tasolle vaadittaisiin aavistuksen parempi hevonen. Nykyiset hevoset eivät aivan sille tasolle riitä.

”Mutta tämä viikonloppu oli kyllä onnistunut. Vaikka hevoset olivatkin ehkä vähän liikaa menossa, pysyivät ne kuitenkin sopivasti hallinnassa”, ratsastaja tuumaili hymyillen.

Tällä hetkellä Janni opiskelee valmentajan tutkintoa Hevosopistolla ja myös luokan kakkonen Janna Pursiainen opiskelee ratsastuksenohjaajaksi Ypäjällä.

Martikainen palkittiin myös erikoispalkinnolla, sillä Hevosopisto Dressage Challengen luokissa kilpailun nimetyissä luokissa parhaan tuloksen saanut ratsastaja palkittiin Katja Hannulan taideteoksella.