Hevosopisto ja HAMK tiivistävät yhteistyötään 

  • 23.10.2018

Hevosopisto ja Hämeen Ammattikorkeakoulu HAMK tiivistävät yhteistyötään Ypäjän Hevosopiston opetushenkilöstön osaamisen kehittämisen, täydennyskoulutuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan  osalta. Yhteistyön tavoitteena on vastata entistä paremmin ammatillisen koulutuksen ja henkilöstön osaamisen kehittämisen tarpeisiin.

  • Kuva

Kuvassa Seija Mahlamäki-Kultanen, Yank Match ja Pauliina Mansikkamäki

– Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa pitkäjänteinen yhteinen kehittämistyö, jolla on vaikuttavuutta Ypäjän Hevosopiston pedagogiseen toimintaan ja jolla pyritään turvaamaan pedagogisen osaamisen jatkuvuus, HAMK Ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen linjaa.

– Koulutuksiin liittyvillä opetusharjoitteluilla ja oppimistehtävillä tuetaan Hevosopiston pedagogista toimintaa ja kehitystyötä. Pedagogisen osaamisen kehittäminen on Hevosopistolle tärkeä asia ja aiomme panostaa muutenkin henkilöstön osaamisen kehittämiseen, Hevosopiston toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki kertoo.

Hevosopisto ja HAMK ovat tehneet yhteistyötä koulutuksen tiimoilta ennenkin. Aiempina vuosina yhteistyö on kattanut mm.agrologiopiskelijoiden lähijaksoja Ypäjällä ja Hevosopiston opiskelijoille ammattikorkeakoulun opintojaksoja.

Käytännössä HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu suunnittelee ja toteuttaa Hevosopiston opetushenkilöstölle pedagogista täydennyskoulutusta erikseen sovittavalla tavalla. Keskeisiä teemoja ovat esim. ohjaustaidot, erityisopetuksen kysymykset, monikulttuurinen pedagogiikka ja verkko-oppimisen kehittäminen.

 

Lisätietoa:

Pauliina Mansikkamäki, toimitusjohtaja-rehtori, p. 040 185 8822, pauliina.mansikkamaki@hevosopisto.fi

Seija Mahlamäki-Kultanen, yksikön johtaja, p. 040 587 8029, seija.mahlamaki-kultanen@hamk.fi