Hevosopiston ravitalli iskee Ruotsiin viikonloppuna

  • 27.9.2018

Hevosopiston ravitallilla on luvassa yksi syksyn jännittävimmistä viikonlopuista, kun tallin tähdet Hotshot Luca ja Staro Miami juoksevat kilpaa Ruotsissa. Hotshot Luca kilpailee UET GP karsinnoissa, kun taas Staro Miami hyökkää matkaan Oaks-finaalissa.

  • Kuva

Hotshot Luca starttaa lauantaina Solvallassa lähdössä 6 radalta 6 ohjissaan Jorma Kontio. Hotshot Luca on ainoa Suomessa syntynyt hevonen mukana karsinnoissa. Finaaliin pääsee lähdön kolme parasta hevosta ja UET GP finaali juostaan kahden viikon päästä Pariisissa.

– Kaikki on hyvin, harmittaa vain vähän ulkona oleva lähtöpaikka. Ori on riskistynyt ja ollut treeneissä hyvä, joten kyllä varovaisen toiveikkaasti lähdemme matkaan. Tuntuu että hevonen on vielä vähän piristynyt nyt kun kelit ovat viilentyneet, valmentaja Aripekka Pakkanen kommentoi.

Viikonlopun jännittävimmät hetket koetaan sunnuntaina, kun tallin kolmivuotistähti Staro Miami starttaa matkaan tammakriteriumin, eli Oaksin finaalissa ja on yksi lähdön suosikeista. Staro Miami voitti oman karsintajuoksunsa ja teki sen karsintojen nopeimmalla ajalla 12,8a. Ohjissa on tamman luottokuski Mika Forss. Staro Miami on ehtinyt tällä kaudella 10 starttia, joista se on tienannut jo lähes 125 000€. Oaks juostaan Solvallassa lähdössä 8 ja Staro Miami lähtee matkaan radalta 2. Lähdön ensimmäinen palkinto on 1400000kr

– Staro Miami oli älyttömän hyvä karsinnassa ja jos se vain on samanlainen nyt, niin uskon sen olevan lähdössä korkealla. Kaikki karsinnan jälkeen on mennyt hyvin, tamma on palautunut ja ollut treeneissä hyvä. Vastus on toki kova, mutta kyllä tamma on ollut niin hyvä että odotamme sitä kärkisijoille, kommentoi valmentaja Aripekka Pakkanen.

Hevosia hoitaa Etta Pakkanen.