Orien tiukka taisto mestaruudesta

  • 9.9.2018

9 oria oli mukana finaalissa, paras tamma tänäkin vuonna Aroha Kastanja.

  • Kuva

Aurinkoinen sää vaihtui kesken suomenhevosten Mestaruuskilpailun sateeseen ja ukkoskuuroon, mutta se ei menoa hidastanut ”kuumassa ryhmässä”.

Lauantain kolmonen Elina Kuru otti ukkosesta kaiken irti ja sai Silvolan Hemmingin luotsattua läpi kaatosateen kultamitalille. Hopeaa ripustettiin Anna Kärkkäisen kaulaan, ja ratsuna hänellä oli mestaruuskisojen noviisi Kulta-ahon Kasimir. Katja Kuokka ja Hessin Leevi jäivät viime vuoden tapaan pronssille.

”Rata parani eilisestä aika kivasti, sadekaan ei haitannu menoa”, Kuru iloitsi radan jälkeen. Ratsukko kirkasti viime vuoden hopean kultaan.

Myös tuomarit olivat sitä mieltä, että ori sai lisäpontta ukkosen pauhusta, vaikka sade ehkä siitä viimeisen silauksen harmittavasti lätistikin.

Silvolan Hemminki (Karl-Hemming – Vekseli)  on 14-vuotias kantakirjattu ori, jonka on kasvattanut Jari Silvo. Sen omistaa Martti Kantola.

Yhteistyö ratsastajan kanssa sujuu, sillä takana on jo viisi vuotta. Kotona Hemminki saa vetää kärryjä tai rekeä ja maastoilee omistajan kanssa. Treenijaksoja sillä on Kurun kanssa muutaman kerran vuodessa, kuukauden jaksoissa.

Parhaana pienhevosena palkittiin Heidi Hailan ratsastama A.T. Unikuva.

Samuli GP:ssä kahdelle tuplanollat

Kaksi ratsukkoa oli viikonlopun esteluokkien tähtiä. Karkurin Samba sijoittui eilen 110 sentin luokassa kolmanneksi ja voitti tänään myös Samuli GP:n, joka kilpailtiin kahden kierroksen kilpailuna. Korkeudet olivat 105+110 senttimetriä. Ratsastajana hevosella oli Päivi Stranden. Toiselle sijalle parivaljakko Heidi Mäkinen ja Valon Nopea.

Laadukkaita nuoria ratsuja

4- ja 5-vuotiaiden Laatuarvosteluissa nähtiin paljon hienoja hevosia. 5-vuotiaat suorittavat askellajikokeen ja estekokeen peräkkäsinä päivinä. Voittajaksi valikoitui Liinakon Kulkuri (Hessin Leevi – Onnipoika). Ori valittiin myös lupaavimmaksi estehevoseksi. Lupaavin askellajihevonen oli toiselle sijalle liidellyt Hurmauksen Onni.

4-vuotiaissa Liinakon Kulkurin veli Liinakon Herkules osoitti kanssa laatuaan ollen paras askellajihevonen ja jakamalla parhaan estehevosen tittelin Sutun Sävelen kanssa. Molempien voittajahevosten kasvattajina on Katja ja Harri Kuokka.

Tuloksia:
Koulumestaruuden lopputulokset
Kasvattajakilpailu | kouluratsastus
Kasvattajakilpailu | esteratsastus
Tuloksia koulupuolelta

Tuloksia estepuolelta

Laatuarvostelu 3-v.

Laatuarvostelu 4-v.

Laatuarvostelu 5-v.