”Jännittävämpi kuin mestaruus”

  • 8.9.2018

Koulumestaruudesta käydään tiukka taisto

  • Kuva

Jännitävämpi kuin mestaruus!

Näin sanoi Black Horse Kasvattajakilpailun voittajahevosen ratsastaja Maija-Riikka Pellikka.

– Kun kyseessä on toisen omistama hevonen ja palkintona on iso summa rahaa, niin kyllä se jännittää.

Esteiden liki 4000 euron palkintopotti lähti tänä vuonna Leiskan Valton (i. Murron Valo e. Vauhdin Tuikku) matkaan. 6-vuotias ori kantakirjattiin keväällä, mutta tammoja sille ei ole vielä otettu vastaan.

Palkintopotin isoimman siivun, 2940 euroa, saa orin kasvattajat Ida ja Camilla Sipponen ja omistaja Päivi Liimataisen summa on 980 euroa.

Vielä huomenna ori ahkeroi Ypäjällä, kun vuorossa on koulupuolen Kasvattajakilpailun ratkaiseva osuus. Ratsastajana sillä on kouluaitojen sisällä Minttu Liuko.

Päivi Liimatainen osti Leiskan Valton sen ollessa vuotias. Heti oli selvää, että siitä tulee estehevonen, sillä sen laukka oli jo tuolloin vakuuttavaa. Orin emä on pienhevonen, mutta koska hevosen kasvattaja huomasi siitä tulevan suurempi, päätti hän myydä sen.

– Sanon samaa kuin jo Rannan Ruhtinaan kohdalla aikoinaan: tuleva mestaruustason hevonen, Pellikka toteaa. Rannan Ruhtinas voitti tämän vuoden mestaruukissa kultaa, ja Pellikka ratsasti sen vuonna 2015 Kasvattajakilpialussa.

Mestaruustasolle treetanaa nyt ainakin pari vuotta, ja sitten ori saa näyttää kykynsä korkeammilla esteillä.

– Eilen sai aika paljon keksiä sille tekemistä radalla että sen saa pysymään terävänä ja kunnioittamaan näin matalia esteitä, ratsastaja naurahti luokan jälkeen.

Hessin Leevi kärjessä koulumestaruuteen

Koulumestaruuden 1. osakilpailun viimeinen ratsukko starttasi jo auringon luodessa viimeisiä säteitään. Katja Kuokka luotsasi Hessin Leevin tasaiseen ja hyvän fiiliksen suoritukseen.

– On mulla vaan hieno hevonen, liikuttunut ratsastaja kiitteli oriaan.

Finaaliin hän lupasi ladata kaikki panokset.

– Huomiselle on kiva lähteä näistä asetelmista, mutta onneksi tuloslista on näin tasainen, saadaan hieno kilpailu aikaiseksi huomenna!

Toiselle sijalle ratsasti Anna Kärkkäinen Kulta-ahon Kasimirilla. Jo aikaisemmin päivällä Kärkkäinen ratsasti Salmiakki Pojalla sijalle neljä riittäneen tuloksen. Päätös finaalihevosesta oli kuitenkin selkeä, ja Kasimir oli hänen valintansa.

Kolmas sija meni Elina Kurulle ja Silvolan Hemmingille, joille sattui tänään pienen pieni rikko laukkaohjelmassa.

Huomisen finaali ratsastetaan kello 14.30 alkaen. Voittaja on selvillä puolen päivän jälkeen, noin 17.30.

110 senttimetrin esteitä suomenhevosilla

Suomen Hippoksen kilpailusarja esteillä suomenhevosilla saatiin Ypäjällä päätökseen. Kausi huipentui 110 senttimetrin luokkaan Ypäjällä, ja jaossa oli 400 euroa voittajalle. Tämän vuoden estemestari Rannan Ruhtinas laukkasi maalilinjan ylitse voittajana, ratsastajanaan Linda Yli-Ketelä. Toiseksi sijoittui Laatuarvostelutuomarina viikonloppuna toimiva Marja Tetri-Rantasen Niisun Nestorilla ja 200 euroa jaettiin kolmanneksi tulleelle Päivi Strandenille ja Karkurin Samballe.

Kelmi Cupissa iso määrä hevosia

Luokan nimi tulee legendaariselta jalostusorilta. Kelmi menestyi läpi kilpauransa kouluradoilla ja se on jättänyt myös lukuisan määrän jälkeläisiä. Orin nimeä kantavassa luokassa oli kaikkiaan 46 ratsukkoa, joten luokka oli jaettu eilen kahtia, ja molempien puoliskojen 20 parasta kilpailivat tänään finaalissa.

Runopoika sai tänään kilpailun voittoloimen. Ratsastajaan sillä oli Anna Kärkkäinen. Toisen sijan luokassa otti eilen oman luokkansa voittanut Nelli Qvintus ja Notholmens Timjan. Kolmas oli Helkky Ylönen – Viisikko.


Koulupuolen Kasvattajakilpailussa johdossa on Maija Pajula ja Vekardo. Toisena Virpi Höynälä – Toiveen Trombi ja kolmantena Lakeus Kingi Laura Porthanin ratsastamana.