3-vuotiaiden laadukkain Katallin Legolas

  • 7.9.2018

Kasvattajakilpailun estehevoset hyppäsivät ensimmäisen osakilpailun.

  • Kuva

6-vuotiaiden kasvattajakilpailu esteillä saatiin käyntiin tänään, kun 16 ratsukkoa hyppäsi ensimmäisen osakilpailun. Ennakkomaksullisessa kilpailussa on kaksi osakilpailua, ja vähiten virhepisteitä saanut palkitaan voittajana.

Nollalla virhepisteellä huomisen 95 senttimetrin radalle lähtevät Mira Mononen – Friisin Titanik, Lissa Sassi-Päkkilä – Turkan Ponnetar ja Maija-Riikka Pellikka – Leiskan Valto. Tämän kolmikon takana on kuusi ratsukkoa, joilla on tämän päivän 90 senttimetrin radalta 4 virhepistettä.

3-vuotiaiden Laatuarvostelussa ykköseksi rankattiin Katallin Legolas. Ori valittiin myös askellajien puolella parhaiten liikkuvaksi ja esteillä se esitti toiseksi laadukkainta hyppyä. Orin isä on Kuningas Ässä ja emä Katallin Flora.

”Hienoja nuoria ja hyvin valmisteltuja! Suomenhevospuolella nuorten ratsujen rakentaminen esimerkiksi kohti Kasvattajakilpailua on johdonmukaista kun osallistuu näihin ikäluokkien Laatuarvosteluihin”, tuomarina esteillä toiminut toiminut Marja Tetri-Rantanen kiittelee hevosten taustajoukkoja.

Kelmi Cupin 1. osakilpailu oli jaettu kahteen luokkaan ja molemmista jatkaa lauantain finaaliin 20 parasta ratsukkoa. Voittajat tänään olivat Nella Qvintus – Notholmens Timjan ja Kerttu Penttilä – Hiekharjun Ajaton.

Ensimmäistä kertaa järjestettiin myös pararatsastusluokka suomenhevosilla Suomenratsujen Kuninkaallisissa. Voittaja oli EM-kilpailuissakin käynyt Johanna Lindblad ja Kain Aapeli.

 

Lauantaina ohjelmassa ovat Kasvattajakilpailun 2. osakoe esteillä ja 1. osakilpailu kouluratsastuksessa. 4- ja 5-vuotiaat kilpailevat Laatuarvosteluissa. Koulumestaruuden ensimmäinen kilpailu alkaa 13.30 ja Orikavalkadi esittelee hienoja suomenhevosoreja jälkeläisineen kello 16.