Susanna Rautanen ja Le Petit Amour esteratsastuksen Hankkija Breeders Prize voittoon

  • 18.8.2018

Susanna Rautanen vei himoitun kasvattajakilpailun voiton esteratsastuksessa hevosella Le Petit Amour lauantaina Ypäjällä Nuorten hevosten festivaaleilla.

  • Kuva

kuva Hanna Heinonen

Kilpailemista rakastava Le Petit Amour on voittanut jo aiemmin urallaan Laatuarvostelun ja 5-vuotisderbyn. Rautasen yrityksen omistama Le Petit Amourin (Cagliostro – Lados) on kasvattanut Susanna Kankaansivu ja Riikka Vuolle.

– Le Petit Amour on hyvä kilpailija. Se haluaa lähteä ja nauttii kilpailemisesta, valkeakoskelainen Rautanen kertoo. Ratsukon suunnitelmissa on jo totuttuun tapaan ulkomaille lähtö. Nuorten hevosten MM:t Lanakenissa jäävät tällä kerralla väliin.

Arvostetussa FWB-yhdistyksen Breeders Prize kilpailussa nähtiin tänä vuonna poikkeuksellisen vähän osallistujia. Tämä puhututti osallistujia myös tallialueella.

– Kilpailuoikeus olisi ollut useilla, mutta harmittavan vähän näistä nähtiin nyt radalla. Toivottavasti tähän saadaan pikaisesti muutos. Kilpailukonsepti on kuitenkin hyvä ja valmistavia kilpailuja hyvin tarjolla. Nuorten hevosten uralla korostuu 4-5-vuotiaana tehty työ ja laadukas valmennus, kolmanneksi Cause I Can hevosella ratsastanut somerolainen Janna Jensen arvioi.

 Breeders Prizesta kilpaillaan myös kouluratsastuksessa, jossa ratsastettiin lauantaina 1. osakilpailu. Johdossa tällä hetkellä Sara Lehtilä Riverbank Tiffanylla (78,6). Ratkaiseva toinen osakilpailu on luvassa sunnuntaina klo 12.30 alkaen.

 Salla Varenti ja I´m Mosaikilla esteratsastuksen 5-vuotisderbyn voittoon

I´m Mosaik (I’m Special de Muze-Lord Z) on ollut hämeenlinnalaisella Varentilla 1-vuotiaasta asti. Merja-Liisa Toivosen kasvattama hevonen on myyty kesäkuussa Sanna Mäkelälle. Tulevaisuudessa hevosen satulassa nähdäänkin Mäkelän poika 17-vuotias Joonas Kalliola. Varenti ja I´m Mosaik starttaavat yhdessä vielä ensi viikonloppuna Helsingissä Racing Trophy sarjan finaalissa ja sen jälkeen tulevaisuus on Kalliolan käsissä.

– Ostin sen aikanaan, koska se irtohyppäsi hyvin ja sillä on kiinnostava suku. Tallissa on kuitenkin liian monta hevosta ja jostain oli luovuttava, Varenti kertoo.

 Kouluratsastuksen 5-vuotisderbyssä ratsastettiin myös 1. osakilpailussa, jossa johtopaikalle nousi Stella Hagelstam Hagels DeBeersillä tuloksella 79,2. Kilpailu ratkeaa sunnuntaina.

Salla Varenti ja I´m Mosaik, kuva Hanna Heinonen

Avant Trophyn finaali voittoon Harjula, Rosenqvist ja van Assendelft

 Nuorille kenttäratsastushevosille suunnattu Avant Trophy sarjakilpailu huipentui lauantaina maastokokeesta ja tuomariarvostelusta muodostuneeseen finaaliin. Ratsukot olivat keränneet sarjakilpailupisteitä osakilpailuista kauden aikana. Lopputulos muodostui parhaasta osakilpailutuloksesta sekä finaalin tuloksesta. Toista vuotta käynnissä ollut sarja on kasvattanut suosiotaan ja tänä vuonna mukana olivat ensimmäistä kertaa myös nuoret suomenhevoset.

Ypäjäläinen Riikka Harjula vei voiton 4-5-vuotiaiden sarjassa Monika Ehrnroothin omistamalla ja kasvattamalla Diamelle (Diarado-Narew xx) FWB-tammalla Salla-Mari Tuorilaisen sijoittuessa toiseksi omalla kasvatillaan Sandrine Tuorilla. Niin ikään ypäjäläistynyt Roosa Lappalainensijoittui kolmanneksi Alex Salon omistamalla oldenburgilaisella Loved Me Back to Lifella (Con Lapilot-Alcatraz).

Tuija Rosenqvist Lempäälästä ratsasti nuorten suomenhevosten voittoon 6-vuotiaalla Jutun Aihe oriilla. Jutun aiheen (Totaarin Aihe-Hermeli) on kasvattanut Tiina Kaivanto ja sen omistaa Sirkku Korkiamäki ja Petri Meller. Sarjassa toiseksi sijoittui Johanna Pihlaja 7-vuotiaalla Taranis oriilla (Haavekuva-Ellun Voi) ja kolmanneksi Mira Mahosenaho 7-vuotiaalla Ukko-Ilmarilla (A.T. Ukko-Myrsky-Humeeti). Porvoolainen junioriMonica van Assendelft vei 6-7-vuotiaiden voiton Tiina Okkosen kasvattamalla suomalaisella puoliverisellä Mini Magicilla (Mighty Magic-Clinton I). Axel Lindberg ratsasti toiseksi Evytalla ja Aki Karhapää kolmanneksi Duchess Diamondilla.

Avant Trophyn tuomareina toimivat arvostetut kenttäratsastuksen konkarit Lars Christensson ja Staffan Lidbeck Ruotsista. Tuomarit olivat yksimielisiä siitä, että Suomessa on erittäin korkealaatuisia ja lupaavia nuoria hevosia.

– Top 3 tässä 6-7-vuotiaiden luokassa olivat ehdottomasti kansainvälistä tasoa. Erittäin hienoja hevosia, joilta on lupa odottaa paljon. Luokassa oli myös voittajakolmikon lisäksi useita erittäin hienoja hevosia. Tästä kannattaa olla ylpeitä. Sarja on erinomainen konsepti, jota kannattaa kehittää edelleen. Tällä tulee olemaan suuri merkitys suomalaiselle kenttäratsastukselle, uusien kenttähevosten rekrytoinnille sekä ratsastajille, Christensson arvioi.

– Nuoremmissa 4-5-vuotiaissa taso oli vaihtelevampi, mutta voittajakolmikko oli myös siinä erittäin laadukkaita hienoja hevosia. Erityisesti kolmantena palkittu poni, jossa on selvää mestaruuspotentiaalia, Lindbeck hehkuttaa ja jatkaa, että on hienoa, että sarjalla on sitoutunut yhteistyökumppani.

– Sarjasta kannattaisi kehittää pohjoismainen versio ja kutsua ulkomaisia ratsukoita mukaan. Tukholmasta olisi helppo tulla tänne, mutta näitä hevosia olisi kyllä ollut vaikea voittaa, Lidbeck toteaa hymyillen.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina, jolloin ratkaistaan kouluratsastuksen Breeders voitto sekä 5-vuotisderby. Ypäjällä on samaan aikaan käynnissä myös kenttäratsastuksen PM-kilpailu, josta lähetetään erikseen oma tiedote.

 

Mici van Assendelft onnittelemassa tytärtään Monicaa yhdessä Avantin markkinointisuunnittelija Ella Lahtisen ja kilpailun tuomareiden Lars Christenssonin, Staffan Lidbeckin ja Jutta Koivulan kanssa, kuva Hanna Heinonen

Lisätietoa tapahtumasta ja aikataulut:  http://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/nuorten-hevosten-festivaali/  

Livelähetykset netissä:  http://www.haven.fi/live/

Tulokset:

Kouluratsastus LINKKI

Esteratsastus LINKKI

Kenttäratsastus LINKKI