Suomi toisena ponien vauhdikkaan maastokokeen jälkeen

  • 18.8.2018

Kenttäratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian maiden mestaruuskilpailuissa Ypäjällä oli lauantaina vuorossa poniratsukoiden maastokoe.

  • Kuva

Kuva: Hanna Heinonen

Kärjessä jatkaa edelleen Tanskan Astrid Vibe Skovgaard – Shadow. Ratsukko otti maastosta vain 0,8 virhepisteen verran yliaikaa, joten eiliseen koulutulokseen lisätään tuo määrä. Ennen huomista, ratkaisevaa estekoetta, heidän tuloksensa on-28,2. Toiseksi nousi upeasti virhepisteettömällä maasto-osuudella Suomen Hedwig Wikström ponilla Snow Princess. Ratsukko on kärkeä perässä vain pari pistettä (-30,9). Pronssissa on ennen huomista estekoetta kiinni norjalainen Tuva Lugg Heggoye Miss Diplocuksella (-32,4). He nostivat sijoitustaan viisi pykälää. Aivan Tuvan kanssa on viidentenä Suomen Elmo Laiho – Ewan Stone (-34,7). Huomisen estekokeessa tulee ratsukoiden olla hyvin tarkkana, sillä yhdestä estevirheestä tulee 4 pistettä lisää saldoon.
Maastoradan haastavuudesta kertonee se, että kuusi ratsukkoa hylättiin ja jopa kaksi keskeytti. Maaliin pääsi 18 ponia. Ilman aikavirheitä maalilinjan ylitti neljä ratsukkoa. Kaksi ponia kaatui vesiesteellä ja molemmat ovat tällä hetkellä eläinlääkärin hoidossa. Ratsastajat ovat kunnossa.

Tällä hetkellä ponijoukkueiden kärjessä on Norja, toisena Ruotsi ja kolmantena Tanska.

Tänään on myöhemmin vuorossa senioreiden, nuorten ja junioreiden estekokeet. Näiden osalta tulokset päivitetään Hevosopiston nettisivuille luokkien päätyttyä. Suomella on joukkue sekä senioreissa että junioreiden ja nuorten yhdistetyssä luokassa.