Staro Miami E3 finaalissa lauantaina – kolme hevosta derby-karsinnoissa keskiviikkona

  • 17.8.2018

Hevosopiston ravitallin kolmevuotias tammatähti Staro Miami starttaa lauantaina Gävlessä tammojen lyhyen matkan E3-finaalissa, jonka ykköspalkinto on jopa 925 000 kruunua. Tamma starttaa matkaan radalta kolme ja sitä ohjastaa suomalainen Mika Forss.

  • Kuva

Staro Miami on tehnyt upean kolmivuotiskauden ja se on jo tienannut kahdeksasta startistaan jo lähes 65 000€. Nyt tähtäimessä on jopa 925 000 kruunun voitto, kun tamma starttaa yhtenä suosikeista lauantaina Gävlessä. Staro Miamin omistaa Tixi In Car Oy ja sitä hoitaa Etta Pakkanen.

– Staro Miami oli vakuuttava karsinnoissa ja jos tamma jatkaa samalla tavalla, sen pitäisi olla lähellä kärkeä. Ainakin tähän asti tamma on matkustanut aina hyvin ja se alkaa olla jo aika rutinoitunut matkustaja, onhan tämä jo sen kahdeksas startti Ruotsissa. Lähtöpaikka on hyvä ja odotukset ovat korkealla, kommentoi valmentaja Aripekka Pakkanen.

Derbyfinaali tähtäimessä

Ensi keskiviikkona ravataan Vermossa klassisen nelivuotiaiden ikäluokkakilpailun, derbyn, karsinnat. Hevosopiston ravitallilta finaalipaikkaa tavoittelee kolme hevosta; Hotshot Luca, Ypäjä Louvre ja Bean Dream.

– Hotshot Luca sairasteli alkukesästä, mutta nyt se tuntuu tervehtyneen. Eilen torstaina se juoksi Jyväskylässä kasvattajakruunun karsinnoissa ja kiri siellä sitkeästi voittoon. Uskon, että se parantaa Vermossa. Lähtöpaikka on huono ja harmittaa että se joutui oman tallin Ypäjä Louvren kanssa samaan karsintalähtöön, kommentoi valmentaja Aripekka Pakkanen.

– Ypäjä Louvre oli tosi hyvä viimeisessä startissaan ja on treenannut nyt normaalisti. Senkin kohdalta on odotuksia, mutta nyt kun Louvre ja Luca ovat molemmat samassa karsintalähdössä, vaaditaan 100 prosenttista onnistumista, että molemmat pääsevät finaaliin, kommentoi Pakkanen.

– Bean Dreamin kohdallakin rata-arvonta ei suosinut ja vaaditaan hevosen huippusuoritusta ja tuuria että päästään finaaliin siltä paikalta. Toisaalta hevonen on kuitenkin hyvä ja suorittanut hyvin, joten oma menestyssaumansa on tässäkin, Pakkanen kommentoi.

E3-finaalin lähtölista

Derby-karsintojen lähtölistat