25-vuotias Hevosopisto Oy

  • 10.8.2018

Hevosopiston väki juhlisti yrityksen 25-vuotista taivalta perjantaina 10.8. Ypäjällä.

  • Kuva

Hevosopisto Oy seuraa Hevostalouskoulun jäljissä, ja tätäkin edeltää polveileva historia. Keskiössä on aina ollut hevonen, jonka ympärille Hevosopiston toiminta tänäkin päivänä keskittyy.

85 vuotta sitten Ratsuväkiprikaatin Remonttikoulu muutti lokakuussa Lappeenrannasta Ypäjälle ja aloitti hevosten ja ratsastajien ammatillisen koulutuksen varuskunnassaan. Tätä voidaankin pitää pohjana Hevosopiston nykymuotoiselle toiminnalle. Edelleenkin vuosikymmenten jälkeenkin Hevosopistolla annetaan Suomen parasta opetusta tuleville hevosalan ammattilaisille, järjestetään kansainvälisen tason kilpailuja ja valmentaudutaan Hevosurheilun Valmennuskeskuksessa.

”Tällä mäellä on aina uskottu laadukkaaseen hevoskasvatukseen ja korkeatasoiseen opetukseen, oli se sitten sotilaiden tai siviileiden käsissä. Mikä sen uskon on tehnyt mahdolliseksi? Hyvä, osaava ja joustava henkilökunta sekä läheiset yhteistyökumppanit”, toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki lausui aloitussanoissaan.

Hevostalouslaitoksen johtajana toiminut Helena Jansson kävi Ypäjän laitosten historian läpi aina 1800-luvulta lähtien ja ilta jatkui musiikin siivittämänä.

Hevosopisto Oy:n ja sen edeltävien laitosten historiaan pääsee tutustumaan Hevosurheilumuseossa Ypäjällä.

Lisätietoja:
kulttuuriohjaaja Juha Erola 040 5189 992
toimistusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki 040 1858 822