Pararatsastuksen SM-kilpailu Ypäjällä

  • 16.6.2018

Suomen mestaruudesta kilpaillaan ryhmässä 1-3 ratsastavien kesken.

  • Kuva

Pararatsastuksen mestaruudet ratkeavat viikonloppuna Ypäjällä. Harmillisesti vain 1-3 ryhmät pääsevät kilpailemaan Suomen mestaruudesta, sillä ryhmän 4-5 ratsastajia starttasi tänään vain neljä. Ratsukoita tarvitaan mestaruuskilpailua varten 5.

Hieman tuulisessa, mutta lämpimässä kelissä ratsastanut Katja Karjalainen luotsasi Dr. Doolittlen voittoon ensimmäisenä päivänä, kilpaillen 1-3 -luokituksen luokassa. Aivan täysin tyytyväinen ratsastaja ei kuitenkaan ollut.

-Hevonen ei ollut ihan oma itsensä. Normaalisti se on radalla todella rento ja keskittyy, mutta nyt se oli koko ajan aivan liikaa menossa. Yritin sille myös puolipidättein kertoa, että Toope, rauhoitus nyt hieman, mutta ei se oikein onnistunut haluamallani tavalla.

Karjalainen sai radastaan kolmen tuomarin yhteistulokseksi 73,571 prosenttia.

Toiseksi sijoittui Jaana Kivimäki ruunallaan Legolas. Parivaljakko on tehnyt yhteistyötä keväästä alkaen, mutta treenit ovat jääneet vähiin ratsastajan terveydellisistä syistä. Kivimäkikin keksi parantamista suoritukseen sunnuntaita varten, vaikka treenikertoihin nähden rata olikin sujuva ja tasainen. Yhteisprosenteiksi heille kirjattiin 67,843.

-Legolas oli turhan nihkeä liikkumaan tänään eteenpäin. En kuitenkaan viitsinyt patistaa sitä liikaa, jotta kokonaisuus pysyisi ehjänä ja tasaisena, Tryonin MM-kilpailuihin kvaaleja hakeva Kivimäki tuumaili kilpailun jälkeen.

4-5 -ryhmien luokassa Pia Reitti ja Supremo tekivät tasaisen suorituksen, keräten prosentit 65,407.

-Hevoseen olen tyytyväinen! Rataan itsessään en, mutta huomenna vapaaohjelmassa on vielä varaa petrata. Muutimme ohjelmaa Norjan PM-kilpailun jälkeen hieman, hän kertoi kilpailun jälkeen.

Mestaruuksien toinen kilpailupäivä on huomenna sunnuntaina, ja ensimmäinen ryhmä aloittaa kello 9.