Susanna Granroth kolmanteen LähiTapiola GP:n voittoonsa Ypäjän esteillä

  • 10.6.2018

Janakkalan Hattel Riders Susanna Granroth jatkaa voitokkaasti esteratsastuksen LähiTapiola Grand Prix -sarjassa.

  • Kuva

Hän voitti Ypäjän osakilpailun nyt kolmatta vuotta perättäin, tällä kertaa ratsuna jalostusori Leopoldo. Ypäjän kauden kolmannella osuudella Finnderbyssä hypättiin sunnuntaina kaksi kierrosta 150 cm:n radalla. Ratsukko selvitti ne molemmat virheittä  – ainoana kilpailussa ja vaiherikkaan alun jälkeen. Leopoldon kanssa verryttely katkesi kengän irtoamiseen ja kun kengitysseppääkin sai vartoa hetken, nuotit menivät uusiksi.

– Loppupelissä se oli itse asiassa ihan hyvä asia. Leopoldo oli verkassa aika kuuma, ja kun jouduimme odottelemaan ja tulin uudestaan verryttelemään, se oli rauhallisempi.

Ori on radalla esteille pyrkivä ja otti tänään muutaman ylimääräisenkin loikan yleisön jännitykseksi. Ratsastajaa ne eivät hetkauta.

– Se  on aika menevä ja kuuma, loikkii ja rykii aina välillä, mutta olen jo tottunut siihen. Se on tosi yritteliäs, korvat luimussa painaa maaliin asti vaikka mikä olisi. Se on myös äärimmäisen varovainen, haluaa tulla puhtaasti yli. Vaikka sen laukka on pomppivaa, sillä voi tehdä hyvin eri määrän askeleita esteiden väliin ja toisaalta se tarvittaessa myös venyy väleihin.

Toiseksi nousi Sipoon John Antell ratsulla Iscara del Maset kahden kierroksen yhteistuloksella kaksi puomia ja yksi aikavirhe. Ratsastaja otti Ypäjällä tuplavoiton perjantain GP-karsinassa ja tukun muita hyviä sijoituksia. Kolmanneksi hyppäsi Granrothin valmentaja ja työnantaja Sanna Backlund, jonka Elano sai matkaansa kolme puomia.

Ypäjälle on Granrothin mielestä aina mukana tulla, vaikka nurmi tuokin aina omanlaisensa jännitysmomentin.

– Ensimmäiset radat menevät aina säätöjen hakemiseen, sillä kenttä on niin iso ja nurmipohja tuo oman haasteensa ratsastamiseen.

Granroth hallitsi viime kautta suvereenisti voittaen mm. molemmat GP-sarjat, SM-kultaa sekä Volkswagen Leading Rider -kilpailun pääpalkinnon, 50.000 euron arvoisen Volkswagen Amarok -auton. Tavoitteena on tälle kaudelle toistaa triplahattutemppu.

GP-sarjaa on uudistettu tälle vuodelle tavoitteena, että se valmisteli ratsastajia paremmin kohti kansainvälisiä kilpailuja. Avoin sarja finaaleineen hypätään pääasiassa 150 cm:n radoilla, eli estekorkeutta on nostettu viime vuodesta. Mukaan on lisätty myös lauantaille 140-tason karsintaluokka. Toisen ison luokan hyppääminen samassa kilpailussa palvelee valmistautumista pidempiin kilpailutapahtumiin.

– Näkisin itseni ja muiden osalta, jotka halajavat ulkomaille, että nyt ollaan asetta lähempänä oikeaa tasoa. Ensi vuonna jos jatkamme samaan malliin, taso on parempi. Tällä hetkellä vaativuuden nousu näkyy tuloksissa ja osallistujissa.

LähiTapiola Grand Prix -sarja etenee Ypäjän jälkeen heinäkuussa Savonlinnaan ja Saloon. Ypäjän voiton jälkeen sarjan johdossa ovat Granroth ja Leopoldo kannoillaan Backlund ja Elano. Kolmansina ovat Roosa Rajamäki ja Scapa d’Airsain.

Sarjakauden huipennuksessa GP-finaalissa elokuussa Helsingissä Laakson ratsastusstadionilla ratkotaan sarjojen voittajat sekä hypätään suosittu Volkswagen Amarok Leading Rider -kilpailu, jonka pääpottina on tänäkin vuonna jymypottina Volkswagen Amarok. Mukaan karsivat kaikki GP-sarjan osakilpailuissa ja finaalissa toisen kierroksen hyväksytysti suorittaneet ratsukot sekä senioreiden ja nuorten SM-mitalistit.

 

Tuloksia 45. Hankkija Finnderby Ypäjä, Hevosopisto 9.6.2018

ESTERATSASTUS

LähiTapiola Grand Prix- sarjan 3. osakilpailu, 150 + 150 cm, kaksi kierrosta, lähti 8

1) Susanna Granroth, Hattel Riders ry – Leopoldo 200 (0)-(0)/71.80-0, 2) John Antell, Husön Ratsastajat ry – Iscara del Maset (4)-(5)/78.08-9, 3) Sanna Backlund, Hattel Riders ry – Elano (12)-(0)/69.35-12, 4) Venla Keränen, Husön Ratsastajat ry – Dorette B (14)-(4)/70.56-18, 5) Wilma Heikkinen, Hattel Riders ry – Barco M (26)-(8)/73.12-34, 6) Roosa Rajamäki, Hattel Riders ry – Scapa d’Airsain (16)-Ei lähde, 7) Tiiu Tiihonen, Ratsastusseura Aino ry – Spartan IM Hyl., 7) John Antell, Husön Ratsastajat ry – Osaka Hästak Hyl.
Täydet tulokset : https://online.equipe.com/fi/class_sections/317242

LähiTapiola Grand Prix -sarjatilanne 3. osakilpailun jälkeen, kymmenen kärki
1) Susanna Granroth – Leopoldo 48
2) Sanna Backlund – Elano 47
3) Roosa Rajamäki – Scapa d’Airsain 30
4) Venla Keränen – Dorette B 26
5) John – Antell Iscara del Maset 26
6) Janna Jensen – Bleu Lady 26
7) Henna Vahantila – Zino 22
8) Emma Tallberg – Arven 20
98) Ville Kulkas – Nepton 20
10) Susanna Granroth – Baccara 18
10) Elena Merivirta – Astro 18
Sarjapisteet kertyvät ratsukkokohtaisesti. Alustava taulukko tässä, tarkistettu viimeistään tiistaina täällä:  LINKKI.
Sarjassa lasketaan mukaan kolmen osakilpailun ja finaalin pisteet.

Volkswagen Amarok Leading Rider -kilpailu
Mukaan karsivat kaikki GP-sarjan osakilpailuissa ja finaalissa toisen kierroksen
hyväksytysti suorittaneet ratsukot sekä senioreiden ja nuorten SM-mitalistit.
Päävoittona lähes 50.000 euron arvoinen Volkswagen Amarok -auto.

KOULURATSASTUS

Koulun tulospalvelu, kaikki tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/25180

KENTTÄRATSASTUS

Kentän tulospalvelu, kaikki tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/25195