Narvik taisteli Tuija Rosenqvistin vahvaan johtoon SM-kentässä

  • 9.6.2018

Lempäälän Tuija Rosenqvist vahvisti asemiaan kenttäratsastuksen SM-kilpailujen kakkosetapilla Finnderbyssä lauantaina.

  • Kuva

Tuija ja Narvik estekokeessa. Kuva: Heidi Lammi

Ratsukko suoritti luokan ainoana rataestekokeen täysin virheittä, vaikka lähestyminen vaikealle kolmoissarjalle ei onnistunut aivan nappiin.

– Narvik on ollut minulla kauan, kaikkien loukkaantumisten myötä meille on syntynyt tosi hyvä suhde. Se  yrittää todella kovasti ja taistelee puolestani. Olimme aika vaikeassa paikassa, ja se teki kaikkensa suorittaakseen tehtävän. Ajattelin valmentajani neuvoa, älä hermostu, istu hiljaa ja luota hevoseen, Rosenqvist kertoo.

– Olen ollut itse epätasainen suorittaja rataesteillä. Olemme tehneet talvella kovasti töitä, ja nyt se näkyi. Aki on yleensä tosi taitava rataesteillä, kun taas itse olen vahvempi koulussa.

Toisena on Mannerheim-kenttäkilpailun kokonaistilanteessa koulu- ja esteosuuden jälkeen on elämänkumppani Aki Karhapää otettuaan yhden puomin matkaansa ratsulla Ibis-A. Kannoille nousi helsinkiläinen Juho Lähteenmaa, jonka Rumba II selvitti haasteet vain yhdellä aikavirheellä.

Kilpailu ratkeaa jännittävällä maastoesteradalla sunnuntaina. Viime vuonna Rosenqvistin SM-kilpailu päättyi kompastumiseen ja kaatumiseen vesiesteellä.

–  Olen kävellyt radan, se on kunnon kaksi tähteä. Alkurata on aika napakka, tulee nopeasti isoja eteen, ennen kuin on päästy kunnolla rytmiin, heti kakkosesteestä lähtien. Hevosten pitää olla hyvin menossa. Hevoseni on hyvässä vireessä, ja toivon että suorittaisi radan hyvillä mielin, kun ollaan vasta alkukaudessa eikä vielä päätavoitteessa. Lähden ratsastamaan mestaruudesta Narvikilla, Pasi ei ole

mennyt  maastoa vielä tällä tasolla mennyt, Rosenqvist sanoo viitaten toiseen hevoseensa FF Pacemakeriin, jolla hän on kilpailussa viidentenä

Nuorissa viisi ratsukkoa kilpailee mestaruudesta. Veera Manninen nosti sijoitustaan perjantailta siirtyen kultakantaan ratsullaan Colibri. Toiselle sijalla mestaruusluokassa  ovat Linda Immonen – Kandelus ja pronssissa on ennen maastokoetta kiinni Suvi Järvi ja Orlanda II.

Kenttäratsastuksen mitalit ratkotaan sunnuntaina jännittävällä maastoesteradassa klo 10.30 alkaen. Yleisölle järjestetään radankävely sunnuntaina kello 10 noin 3,5 kilometrin matkalla.

Kouluratsastuksen GP:ssä tiukka taistelu voitosta

Kouluratsastuksen Grand Prix´n voittoon nousi erittäin tasaväkisessä kilpailussa Kira Kanerva – Dorazio, ohi Anna von Wendtin ja Stella Hagelstamin hiuksen hienolla erolla. Neljä parasta ratsukkoa olivat kaikki 65 prosentin sisällä.

Yhtenä tuomarina toimi australialainen Jane Ventura, joka oli ensimmäistä kertaa Suomessa. Hän tuli mielellään Suomeen, sillä Venturasta on aina hyvä nähdä millä tasolla muualla ratsastetaan. ”Täällä on hienoja hevosia. Ratsastajat keskittyvät tehtäviin hyvin ja ovat kiinnostuneita näyttämään parhaansa.”

Hänen mukaansa suurin kehityskohde on ratsukoilla tuntuman parantamisessa. ”Jos tuntuma on epätasainen, se häiritsee koko suorituksen harmoniaa”, Ventura täsmensi.

Kira Kanerva ja Dorazio yllättivät kouluradalla! Kuva: Viola Mattsson

Kouluratsastuksessa kilpaillaan mm. Finnderby Tour -luokissa aina GP-tasolla asti, jossa vapaaohjelmista nautitaan sunnuntaina klo 15.15 lähtien..

Esteratsastuksessa sunnuntain LähiTapiola GP alkaa kello 14, ja se kilpaillaan 150 cm:n tasolla. Luokasta  on mahdollista karsia mukaan Volkswagen Amarok Leading Rider -kilpailuun, palkintona Amarok.

Kilparatsastuksen ohella tarjolla on runsaasti kesäistä ohjelmaa ja tekemistä koko perheelle. Derbykentällä nähdään muun muassa Suomenhevosten Orikavalkadi ja Börje-alpakka. Kanit hyppäävät omissa mestaruuskilpailuissaan ja keppihevoset ovat myös vahvasti mukana. Yleisöä palvelee myös runsas expo ja kattavat ravintolapalvelut.

 

Liput tapahtumaan myydään portilla!