45. Finnderby tuo kolmen lajin kilpailijat Ypäjälle

  • 29.5.2018

LähiTapiolan osakilpailut koulu- ja esteratsastuksessa, uusittu Finnderby rata ja kenttäratsastuksen SM-kilpailu tarjoilee ratsastuksen ystäville monipuolisen lajikattauksen.

  • Kuva

Perinteinen Hankkija Finnderby kehittyy, sillä derbykenttä uusittiin tälle vuodelle. Radalta poistettiin kiintoesteita, joten ratapiirroksetkin muokattiin. Uudet pohjat  piirrettiin myös Senioriderbyyn, joka on aikaisemmin hypätty Kisaviikolla, sekä Suomenhevosderbyyn, joka saa jatkoa tänä vuonna. Näin lauantaita vietetään tiiviisti derbytunnelmissa.

Uuden ratapiirroksen Finnderbyyn on luonut Aki Ylänne.

”Rata on modernisoitu tälle vuodelle poistamalla kiintoesteitä, ja radalla tulee olemaan pääasiassa normaaleja rataesteitä. Kentälle jätettiin vain orapihlaja, yksi hauta ja Ypäjä-valli”, Ylänne taustoittaa.

Vanha derby-rata oli yli kilometrin mittainen, mutta nyt pituus vastaa enemmän normaalin esteluokan pituutta, sillä mittaa lyhennettiin. Näin ollen luokka sopii useille kilpailijoille, vaikka korkeus pysyy viime vuotisessa. Ylänteen mukaan luokkakorkeutta voisi tulevaisuudessa ajatella korkeammaksikin.

”Ehkä tulevaisuudessa Finnderby-luokka voisi toimia jopa GP-karsintana”, hän pohtii.

Toisena pääluokkana Finnderbyn ohelle on LähiTapiola GP-sarjan kolmas osakilpailu. 140 senttimetrin karsinaluokka hypätään perjantaina alkuillasta ja kahden kierroksen GP sunnuntaina. Sarjan luokkakorkeutta nostettiin tälle vuodelle, ja nyt sarjaa hypätään korkeudella 150 senttimetriä. Junioreiden ja nuorten ratsastajien LähiTapiola Future Challenge hypätään myös sunnuntaina.

Nuorille hevosille on tuttuun tapaan Racing-sarjan osakilpailut, jotka hypätään perjantaina ja lauantaina.

Kenttäratsastuksessa ratkotaan puolestaan Suomen mestaruudet senioreiden ja nuorten ratsastajien osalta. Senioreiden mestaruusluokkana toimii perinteinen ja vaativa Mannerheim -kenttäratsastuskilpailu, joka kilpaillaan kahden tähden tasolla. Tämä on vaikein Suomessa kilpailtava kenttäratsastuskilpailu. Kilpailu käynnistyy kouluratsastuksella perjantaina, jatkuu rataesteillä lauantaina ja huipentuu sunnuntaina ratkaisevaan maaston osakokeeseen.

Koulupuolella LähiTapiola Small Tourin osakilpailu on ohjelmassa sunnuntaina. Lisäksi kilpaillaan  Finnderby Tour, kahden osakilpailun kokonaisuus, jonka luokat toimivat myös yksittäisinä luokkina. Luokkia on kaikille ikäryhmille aina poniratsastajista nuoriin hevosiin ja lapsiratsastajista GP-tasolle.

Koko perheen Finnderby

Kilparatsastuksen ohella on myös muuta ohjelmaa. Derbykentällä nähdään muun muassa Suomenhevosten Orikavalkadi ja Börje-alpakka. Kanit hyppäävät omissa mestaruuskilpailuissaan ja keppihevoset ovat vahvasti mukana, sillä mestaruuksien karsintakilpailu järjestetään 10.6.

Expossa on paljon myyjiä tänä vuonna, joten ostosmahdollisuudet ovat runsaat. Ravintolapalvelut alueella ovat myös kattavat.

Lisätietoa:

www.hevosopisto.fi/finnderby

Median akkreditoituminen
1.6.2018 mennessä
erja.andersson@hevosopisto.fi

Livelähetykset netissä: http://www.haven.fi/live/
Jälkitallenteena GP-sarjan osakilpailut: https://www.youtube.com/user/ratsastajainliitto

Tulokset päivittyvät reaaliajassa Equipe Onlineen.