Anna von Wendt ja Denzel hallimestareiksi kouluratsastuksessa

  • 22.4.2018

Sunnuntain kilpailupäivä huipentui senioreiden mitalien jakoon.

  • Kuva

Kilpailu oli todella tasainen, sillä kaikki kuusi lähtijää olivat neljän prosenttiyksikön sisällä. Voittajaksi ratsasti kemiöläinen Anna von Wendt ratsullaan Denzel, kahden prosentin erolla hopeaan ja pronssiin. Tulokseksi kirjattiin 68,867 prosenttia.

Hopealle sijoittui helsinkiläinen Elisabeth Ehrnrooth ja Wizard II ja samaa seuraa, Helsingin Ratsastajia, edustava Peggy Högsten Lord of Lennoxilla olivat pronssilla. Heidän välinen eronsa tuloksissa jäi puoleen prosenttiin.

”Hallimestaruus toimii eräänlaisena välitavoitteena kaudelle, ja nyt voi hyvillä mielin jatkaa kohti ulkokenttiä”, voittaja iloitsi.

”Etukäteen en osannut yhtään ennustaa miten kävisi, sillä mukana oli niin hyviä ratsukoita. Vaikka hevosella oli runsaasti energiaa radalla, tiesin että saan sen pidettyä sopivasti avuilla.” von Wendt arvio.

”Nyt alkavat palaset olemaan kohdillaan radalla, piaffi on parantunut ajan kanssa, valmentaja Lilli Luoma analysoi ratsukon suoristusta kisan jälkeen. ”Ja tällöin myös prosentteja kertyy enemmän, kun saa jokaisella osa-alueella homman kuntoon.”, Luoma jatkaa.

Poniratsastajat, juoniorit ja nuoret ratsastajat kilpailivat Future Cupin kolmannen päivän ratsastamalla vapaaohjelman.

Ponien vapaaohjelman voitti kahden kilpailupäivän tavoin Jenni Silventoinen Hazelberg’s Macholla. Toiseksi sijoittui Johanna Similä Husingo’s Twisterillä ja kolmas tänään oli Vera Karhu ponillaan Morgrid ut Deuten.

Junioreissa parhaaksi pisteytettiin eilisen hallimestaruuden voittanut Elina Vilén ja Princess Passion. Ratsukko sai vapaaohjelmastaan 72,042 prosenttia.

Nuorten ykkönen viimeisenä kilpailupäivänä oli kahtena aikaisempana päivänä hyvin ratsastanut Janna Pursiainen Hierolla. He nostivat sijoitustaan joka radalla.

Lajin yllätyksellisyys tuli tänään taas ilmi, kun kaksi luokkavoittoa ratsastaneen Ella Paloheimon ratsun Wolle Wolkensteinin keskittyminen herpaantui radan puolessa välissä, ja ratsastaja keskeytti suorituksensa loppumetreillä.

Kilpailun ulkomaisena tuomarina toimi Puolasta saapunut Malgorzata Pawlowska. Hän oli ensimmäistä kertaa Suomessa, ja ehti viikonlopun aikana nauttimaan raikkaasta ilmasta.

”Kilpailu oli hyvä, muutama ratsukko erityisesti oli hyvin ikäluokan vaatimalla tasolla. Senioreiden mestaruus oli ehkä haastavin tuomaroida, sillä kaikille sattui pieniä virheitä. Mutta silti suoritukset olivat hyviä.”

Kilpailupaikkaa hän piti mukavana, erityisesti luonnon läheisyys miellytti. Pawlowska ehti nauttimaan myös halli-ilman lisäksi ulkoilmasta ja ihastelemaan luontoa. ”Täällä on hevosille hyvät kilpailuolot ja hyvät pohjat. Tunnelma oli hyvä ja ihmiset todella ystävällisiä ja mukavia”, hän kehui.

Kaikkiaan Ypäjällä ratsastettiin viikonloppuna 17 kilpailuluokkaa ja osallistujia oli runsaat 300.