Anna von Wendt putsasi pöydän

  • 25.3.2018

Kemiöläinen vei nimiinsä kaksi pääluokkaa kansainvälisessä koulukilpailussa.

  • Kuva

Anna von Wendt liittyi CDI3* tuplavoittajien kerhoon. Kuva Hanna Heinonen / Hevosopisto

Ypäjän kansainvälinen koulukilpailu huipentui sunnuntaina Intermediateen ja Kür -vapaaohjelmaan.

Ensimmäisenä ratsastetun Intermediate I -luokan voittajaksi ratsasti jälleen venäläinen Ksenia Ershova Kabrioletilla. Ratsukko voitti myös perjantain ratsastetun Grand Prix:n. Toiseksi sijoittui virolainen Diana Pruks ja Finalist lopputuloksen ollessa 69,059 Ratsukko oli toisena myös perjantain kilpailussa. Kolmanneksi ratsasti Suomen Johanna Heikkilä – Malaya (65,765 %).

Vapaaohjelmassa nähtiin paljon hyviä ratoja. Parhaan Kürin ratsasti Anna von Wendt ja Denzel. Ratsastaja uusi viime kaudelle vapaaohjelmansa ja se palkittiin tänään prosentein 72,110. ”Parhaat kansainväliset tulokseni! Ajattelin että eilinen rata olisi ollut parempi kuin tämän päivän Kür, mutta tänään saimmekin paremman tuloksen”, ratsastaja iloitsi voiton jälkeen.

Tuomaristo arvioi Viron Dina Ellermannin ja Landy’s Akvarellin suorituksen sijalle kaksi (70,420 %) ja kolmanneksi paras suoritus nähtiin ruotsalaiselta ratsukolta Märit Olofsson Nääs – Strolchi (70,240 %). Järjestys oli siis täysin sama kuin eilisessä GP-luokassa. 

Perjantain ja sunnuntain yhteistuloksissa Satula.com:n parhaiden palkinnot menivät Ershovalle ja XX.
”Ohjelmat Kürissä olivat mielenkiintoisia katsella, vaikka pieniä virheitä sattuikin monelle. Taso oli kuitenkin tänään hyvä tässä luokassa”, Irmeli Summanen kertoi luokan jälkeen. Hänen lisäkseen tuomareina luokassa olivat Sharon Rhonde (RSA), Susanne Baarub (DEN), Paula Nysten (FIN) ja Eduard De Wolff Van Westerrode (NDL). 

Nuorten luokan järjestys pysyi myös samana kuin eilen. Voitokkaasti ratsasti jälleen Ella Paloheimo – Wolle Wolkenstein saadan 68,765 %. Toiseksi sijoittui Janna Pursiainen Hierolla (67,294 %) ja kolmas oli Daniela Therman – Sara Enshoj (63,265 %).