Presidentin hevonen Ypäjä Juulia aloitti uransa voitolla

  • 16.3.2018

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön hevonen Ypäjä Juulia aloitti kilpailu-uransa Porin iltaravien ensimmäisessä lähdössä. Aikaisemmin loukkaantumisesta kärsinyt kuusivuotias tamma on kuntoutunut kilpailukuntoon ja voitti heti ensimmäisen starttinsa. Ypäjä Juuliaa ohjasti Ari Moilanen ja sen valmentajana toimii Hevosopiston ammattivalmentaja Aripekka Pakkanen.

  • Kuva

Ypäjä Juulia juoksi startissa ajan 33,9ke ja tienasi palkintorahoja 1000 euroa. Ypäjä Juulia teki juoksuaan johtavan rinnalta, josta se kiri niukkaan voittoon.

– Tulinpa hyvälle mielelle tästä voitosta! Tiesin tamman pääsevän alle 35-vauhtia, mutta rutiinin puuttuessa se on vielä vähän epävarma. Nytkin ohjastaja Ari Moilanen joutui ottamaan lähdön aika varman päälle ja ei laukka ollut kaukana lopussakaan. Tosi taitavasti Ari kuitenkin ajoi ja piti tamman askelillaan. Tamma jatkaa tiistaina Teivossa, valmentaja Aripekka Pakkanen kommentoi.

Ypäjä Juulia on SE-tammojen Ypäjä Eilan ja Ypäjä Ilmestyvän sisko. Hevosta hoitaa Kirsi Kärkkäinen ja mukana raveissa hevosta hoitamassa oli myös raviopiskelija Jenna Arpiainen.

Katso lähtö tästä linkistä.