Ypäjän orinäyttelyssä arvioitiin torstaina 13 lämminveristä ravihevosta

  • 16.2.2018

Näyttelyn parhaaksi oriiksi valittiin Harper Blue Chip, joka merkittiin jalostusluokkaan II pistein 72. Seitsemänvuotias Harper Blue Chip on Blue Chip Bloodstock Inc & Raymond W Schnittkerin Yhdysvalloissa kasvattama. Sen on hankkinut Suomeen siitokseen Hagalund Trotters ja BWT siittola. Hevosopistolla Ari-Pekka Pakkasen valmennuksessa oleva Hotshot Luca merkittiin jalostusluokkaan III pistein 70. Hotshot Lucan omistaa Pentti Pietilä ja sen on kasvattanut Ravitalli Suuronen Oy.

  • Kuva

Hotshot Luca ja Miia Myllymäki. Kuva Sara Yli-Houhala

Lämminveristen ravihevosoriiden arvioinnissa käytetään tuoteselostemallia. Tarkastuksessa ori saa enintään 100 pistettä, josta 30 pistettä tulee oriin suvusta, 50 pistettä oriin omista suorituksista, 10 pistettä terveydentilan perusteella ja 10 pistettä lautakunnan yleisarvion perusteella. Yhteispistemäärän perusteella oriit jaetaan luokkiin jalostusarvon ennusteen mukaan.

Lisätietoa orinäyttelystä ja kokonaispisteet