Valmentajaseminaarin aiheena hevosen hyvinvointi

  • 26.1.2018

Helmikuun 8.-9. päivä Ypäjällä Hevosurheilun valtakunnallisessa valmennuskeskuksessa järjestettävässä Suomen Ratsastajainliiton valmentajaseminaarissa on aiheena hevosen hyvinvointi valmennuksessa ja ratsastuksessa. Valmentajaseminaari on ratsastusvalmentajien vuotuinen huippukohtaaminen, joka on avoin kaikkien lajien valmentajille.

  • Kuva
Hevosen hyvinvointi on hevosurheilun kulmakivi, perusta, sanoo valmennuskeskuksen johtaja ammattivalmentaja Pirkko Herd. Seminaarin ohjelma on rakennettu siten, että käymme läpi hyvinvointia erisuunnista. Lisäksi ohjelmassa on muita valmentamiseen liittyviä ajankohtaisia asioita, Herd jatkaa.

Maa- ja metsätalousministeriön käynnistämän hevostalouden selvitystyön vetäjä hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Antero Tupamäki vetää työpajojen purun sekä alustaa aiheesta ratsun kunto ja terveystarpeet eri lajeissa. Suomen Ratsastajainliiton tuore puheenjohtaja Mikael Forsten ja moninkertainen Suomenmestari Stella Hagelstam puhuvat hevosten valmentamisesta huipputasolle.

 Stella Hagelstam – New Hill Julitrea, Kuva Hanna Heinonen

Valmentajan työssä tärkeät näkökulmat ja ohjenuorat tulevat paljolti urheilun yleisestä tahtotilasta, reilun pelin periaatteista. Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne käsittelee valmentajana toimimista ja ammattivalmentaja Tiina Tarkkala avaa Reilua Peliä valmentajan työssä.