Aripekka Pakkanen Hevosopiston uusi ravivalmentaja

  • 22.12.2017

Hevosopiston uudeksi ravivalmentajaksi on valittu ylöjärveläinen Aripekka Pakkanen. Pitkän linjan ravivalmentaja valikoitui lähes 20 hakijan joukosta Ypäjän Hevosopiston uudeksi ravivalmentajaksi.

  • Kuva

Keski-Suomessa raviuransa aloittanut Aripekka Pakkanen on toiminut Ylöjärvellä vuodesta 2003 alkaen. Ylöjärven tallin lisäksi Pakkasella oli aiemmin talli myös Solvallassa, Ruotsissa, jossa hänellä on edelleen valmentajalisenssi voimassa.

Valtakunnan valmentajatilastoissa 10-15 parhaan joukkoon, parhaimmillaan 7. sijalle sijoittunut valmentaja ottaa tehtävän innolla vastaan.

– Ypäjällä avautunut valmentajanpaikka oli houkutteleva tilaisuus päästä osaksi vahvaa organisaatiota. Hevosopistolla on valmiit, toimivat valmennusolosuhteet sekä hyvät etäisyydet radoille Forssaan, Tampereelle ja Turkuun, tyytyväinen Pakkanen kertoo.

Pakkanen tunnetaan useiden huippuhevosten valmentajana. Näistä viimeisimpinä mainittakoon Hotshot Luca ja Air Gunner. Kuskin penkillä Pakkasta ei enää juurikaan nähdä, vaan pääosan starteista hoitavat maan huippukuskit, kuten Antti TeivainenMika ForssAri Moilanen ja Hannu Torvinen.

Hevosopiston ravitalli toimii oppimisympäristönä koulun opiskelijoille. Ammattivalmentajan odotetaan antavan osaamistaan eteenpäin, vaikka varsinaisesta opetustehtävästä ei olekaan kyse.

– Hevosopiston tavoitteena on kouluttaa alalle parhaita ammattilaisia. Yhteistyö Aripekan kanssa tukee erinomaisesti koulutustoimintaa. Odotamme paljon alkavalta yhteistyöltä ja toivomme, että valmentajavalinta miellyttää tallimme asiakkaita, toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki kertoo.

– Siitä on varmasti hyötyä opiskelijoille, että pääsevät oppimaan aidoissa tilanteissa, reaalikilpailumaailmassa. Ei tarvitse olla teorian varassa, Pakkanen näkee.

Hevosopisto on ylläpitänyt ammattilaisen vetämää ravitallia jo useamman vuoden ajan.

– Suomen Hippos näkee Hevosopiston ravitallitoiminnan erittäin tärkeässä roolissa, kun tuotetaan tulevaisuuden huippuammattilaisia Suomen raviurheiluun. Huippuvalmentaja tuo toiminnalle uskottavuutta ja tekee siitä nuoren alaa harkitsevan näkökulmasta erittäin houkuttelevan, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen arvio.

Pakkanen aloittaa Ypäjälle tammikuussa tutustumalla hevosiin ja henkilökuntaan. Hevosopiston ravivalmentajana on aiemmin toiminut huippuohjastajana ja valmentajana tunnettu Ilkka Korpi. Korven sopimusaika päättyy vuoden vaihteessa.

Aripekka Pakkasen tilastot:

Suomi: https://heppa.hippos.fi/heppa/app?page=person%2FPersonViewTrainer&service=external

Ruotsi: https://www.travsport.se/licensinnehavare/visa/98604/transtat

Kuva Ravinetti.fi / Anu Leppänen