Päivi Laine valittu IGEQ:n sihteeriksi, Kari Haimille kiitosta

  • 8.11.2017

Hevosopiston kehittämispäällikkö Päivi Laine on valittu kansainvälisen ratsastuksenopettajien ja valmentajien tutkintojärjestelmän IGEQ:n (International Group for Equestrian Qualifications) sihteeriksi. Valinta tehtiin tiistaina 7.11.2017 Brysselissä pidetyssä järjestön vuosikokouksessa.

  • Kuva

IGEQ on 36 maan ratsastajainliittojen järjestö, jonka puheenjohtaja on Christoph Hess Saksasta. Hess on nykyisin eläkkeellä Warendorfin Olympiavalmennuskeskuksen johdosta, mutta toimii edelleen tiiviissä yhteistyössä mm. EEN (Equestrian Educational Network) järjestön puheenjohtajan Markus Scharmannin kanssa. Laine on myös EEN järjestön sihteeri. IGEQn pitkäaikainen sihteeri on Carole Payne, jatkaa edelleen järjestön rahastonhoitajana ja antaa Laineelle arvokasta tukea tehtävässä.

IGEQ on luonut ja valvoo ratsastuksenopettajatutkintojen tasoja ja laatua jäsenmaissa sekä myöntää ratsastuksenopettajatutkintojen suorittajille kansainvälisen työpassin (kunkin maan ratsastajainliitto kirjoittaa). IGEQn tutkintotasoja seurataan meillä mm. opetushallituksen tutkintouudistuksissa (kuten juuri valmistuneessa reformiin liittyvässä tutkintouudistuksessa, ratsastuksenopettajien ja master-opettajien osalta tehtiin).

Järjestö juhlisti myöhään tiistaina 25-vuotista taivaltaan. Iltajuhlassa saatiin lisää hyviä suomalaisuutisia, kun Kari Haimi palkittiin ratsastuksenopettajakoulutuksen eteen tekemästään kansainvälisestä työstä. Kari Haimi työskenteli pitkään Hevosopiston johtavana ratsastuksenopettajana ja apulaisrehtorina. Haimi on toiminut myös Suomen Ratsastajainliiton koulutusvaliokunnan puheenjohtajana.


Marian Seppälä (marian.seppala@hevosopisto.fi), 8.11.2017