Kuninkaallinen Match Show ja Orikavalkadi

Tänä vuonna näkee ensimmäistä kertaa päivänvalon Kuninkaallinen Match Show Derbykentällä, Suomenhevosen päivänä 6.9.2018. Match Showhun ovat tervetulleita tammat ja ruunat sekä 0-1-vuotiaat oriit. Jalostusoriiden vuoro on sitten lauantaina 8.9.2018 kun Derbykentän valtaa perinteikäs orikavalkadi, joka järjestetään jälkeläisryhmänäyttelynä.

Suomenhevosten Kuninkaallinen Match Show – to 6.9.2018

Ensimmäistä kertaa Suomenratsujen kuninkaallisten historiassa järjestetään tänä vuonna Suomenhevosten Match Show 6.9.- suomenhevosen päivänä. Match Showssa tuomareina toimivat kunnianarvoisat agronomi Terttu Peltonen ja tapahtuman johtaja Päivi Laine.

Luokkia Match Showssa on kolme:

  • varsat (0-2-vuotiaat tammat ja ruunat sekä 0-1-vuotiaat oriit)
  • tammat (3-vuotiaat ja vanhemmat)
  • ruunat (3-vuotiaat ja vanhemmat)

Match Show järjestetään Derbykentällä. Näyttely on avoin suomenhevosille, tammoille ja ruunille sekä 0-1-vuotiaat oriille. Maitovarsat ovat tervetulleita varsaluokkaan.

Hevoset arvostellaan pareittain ja arvosteltuaan molemmat hevoset tuomaristo valitsee ykkösen, joka saa sinisen ruusukkeen ja kakkosen, joka saa valkoisen ruusukkeen. Kun kaikki hevoset luokassa on arvioitu, kutsutaan sinisen ruusukkeen saaneet kehään, joista tuomaristo valitsee luokan kolme parasta palkittavaksi.

Kaikkien luokkien parhaat kutsutaan vielä päivän lopuksi BIS-kehään, josta tuomaristo valitsee koko näyttelyn parhaimmiston.

Hevoset esitetään puhtaina ja rodunomaisesti siistittyinä ja tuomariston ohjeita noudattaen käynnissä ja ravissa kolmiouralla. Esittäjällä on oltava kypärä, siisti asu ja hanskat. Raippa saa olla mukana. Hevoset esitetään suitsittuina (poikkeuksena 1-vuotiaat varsat, jotka voidaan esittää ilman kuolaimia esittäjän näin halutessa). Hevosella on oltava kilpailunumero kiinnitettynä suitsiin.

Hevoset saavat suorituksestaan kirjallisen arvostelun, joka luetaan arvostelun päätyttyä.

Ilmoittautuminen näyttelyyn tapahtuu oheisesta linkistä –> Ilmoittaudu mukaan 19.8.2018 mennessä. Osalllistujamäärä rajataan 40 ensimmäiseksi ilmoittautuneeseen. Näyttelymaksu on 20€/luokka ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikki osallistujat saavat ruusukkeen. Luokkien parhaat palkitaan ruusukkein ja lisäksi palkitaan koko näyttelyn parhaat BIS 1-3 ruusukkein ja esinepalkinnoin.

Jokainen osallistuja ilmoittautuu paikan päällä toimivaan kansliaan ennen omaa suoritustaan. Hevoset tulee olla rokotettu SRL:n sääntöjen mukaisesti.

Osallistujat eivät ole vakuutettuja järjestäjän toimesta, vaan jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Tervetuloa viettämään mukavaa näyttelypäivää Suomenratsujen kuninkaallisiin!

************

Orikavalkadi la 8.9.2018

Suomenratsujen Kuninkaallisten seuratuimpiin hetkiin kuuluu perinteinen orikavalkadi, joka järjestetään jälkeläisryhmänäyttelynä. Kavalkadiin kutsutaan kaikki kantakirjatut P- ja R-suunnan suomenhevosoriit, joilla on vähintään 10 rekisteröityä jälkeläistä.

Orikavalkadin osallistujat ja aikataulut pävittyvät tänne sivulle!


Kuvia