Esteratsastus

Derbykentällä ratsastettavassa estekilpailussa luokkatarjontaa on niin kilpailu-uraansa aloitteleville kuin jo mestaruustasolla kilpaileville suomenhevosratsukoille. Ohjelmassa mm. samansukuisten suomenhevosten joukkuekilpailu, Samuli GP-kilpailu sekä 6-vuotiaiden kasvattajakilpailu. Kaikki esteluokat kilpaillaan nurmipohjaisella Derbykentällä.

Samuli GP

Yksi 2018 tapahtuman ehdottomia huippukohtia esteratsastuksessa tulee olemaan Samuli GP -kilpailu. 105+110cm tasolla ratsastettavaan luokkaan odotetaan mukaan suomenhevosten parhaimmistoa. Kilpailu käsittää kaksi kierrosta, toiselle kierrokselle pääsee 10 parasta 1.kierrokselta tai kaikki virhepisteettömän suorituksen tehneet ratsukot. Rahapalkinnon lisäksi voittajalle luovutetaan myös kilpailun kiertopalkinto.

Samuli GP -kilpailu, on saanut nimensä jalostusori Samulilta(Kelmi –Akuli- Vekkuli). Samuli syntyi Ypäjällä 1986 ja kuoli 2011. Valtion hevosjalostuslaitoksen ja sittemmin MTT:n omistama ori teki merkittävän uran Arto Vahteran kanssa voittaen muun muassa suomenhevosten estemestaruuden 1992, 1993, 1995 ja hopeaa vuosina 1991, 1996 ja 1997. Aktiivikilpailuvuosien jälkeen Samuli toimi opetushevosena Siittolanmäellä sekä esiintyi lukuisissa näytöksissä. Samulin emä , Akuli, oli suomenhevosten koulumestaruuksien mitalisti. Isä Kelmi on seitsenkertainen suomenhevosten koulumestari. Samuli toimi Ypäjän Siittolanmäellä siitosoriina ja sillä on 48 jälkeläistä, joista tunnetuin lienee jalostusori Hermeli.

Samansukuisten joukkuekilpailu

Samansukuisten suomenhevosten joukkuekilpailu käydään 80cm tasolla ja siihen voivat ilmoittautua kahden ratsukon joukkueet, joissa hevoset ovat sukua keskenään (= hevosilla sama isä tai emä tai emä/isä & jälkeläinen) joukkueilla tulee lisäksi olla nimi, josta sukulaisuussuhde käy ilmi. Tulos ratkaistaan joukkueen yhteistuloksen perusteella.                                                                                                                                                                                Kilpailu palvelee hyvin tapahtumassa keskeisessä roolissa olevaa suomenhevoskasvatuksen teemaa ja on varmasti kiinnostava lisä myös yleisölle.

Kasvattajakilpailu

Laatuarvostelun luonnolliseksi jatkoksi luotiin Suomenratsujen kasvattajakilpailu kuusivuotiaille. Vuodesta 2003 alkaen kilpailu on järjestetty sekä este- että kouluratsastuksessa.

6-vuotiaiden kasvattajakilpailu on ennakkomaksullinen kilpailu, jossa hevosen voittamasta palkintosummasta 75 % ohjataan omistajalle ja 25 % hevosen kasvattajalle.

Kilpailu on kaksipäiväinen. Ensimmäisessä osakilpailussa estekorkeus on 90 cm ja toisessa 95 cm. Ratojen virhepisteet lasketaan yhteen, ja pienimmällä virhepistemäärällä olevat ratsukot suorittavat uusinnan palkintosijoista. Uusinnassa ratkaisevat sekä virhepisteet että aika.

Lisätietoa kasvattajakilpailusta löytyy täältä!

Kunniataulu kasvattajakilpailussa menestyneistä hevosista

 

– Yhteistyössä Lantmännen Agro –


Kuvia