SH-laatuarvostelun Finaali

Finaali järjestetään Ypäjällä, Suomenratsujen Kuninkaalliset –tapahtumassa 6.-9.9.2018.

Suomenhevosten laatuarvostelun finaali ratkotaan Suomenratsujen kuninkaallisten yhteydessä. Luokka 31 kilpaillaan perjantaina ja luokat 32 ja 33 viikonloppuna. 

Luokka 31 3-vuotiaiden finaali: tammat, oriit ja ruunat

Rakennearvostelu, irtohypytys ja askellajikoe vapaana

Luokka 32 4-vuotiaiden finaali: tammat, oriit ja ruunat sekä 5v varsoneet tammat

Rakennearvostelu, estekoe ja askellajikoe ratsain

Luokka 33 5-vuotiaat: tammat, oriit ja ruunat sekä 6v varsoneet tammat

Estekoe ratsain sekä askellajikokeena laatuarvosteluohjelma

 

Laatuarvostelufinaalin kutsu on julkaistu. Samassa yhteydessä on myös listattuna finaaliin päässeiden 3- ja 4-vuotiaiden nimet. 

Kaikkien ikäryhmien hevosten on ilmoittauduttava laatuarvosteluun to 23.8.2018 mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu Lyytin kautta: Ilmoittaudu kilpailuun.

Tällä sivulla julkaistaa laatuarvostelun tarkempi ohjelma, hevoskohtaiset aikataulut sekä kilpailijatiedote viimeistään ti 4.9.

Ohjeita laatuarvostelun finaaliin

5v Laatuarvostelun askellajikoe

 

Yleistä laatuarvostelusta

  • Laatuarvostelussa huomioidaan varsoneet tammat siten, että 4- ja 5-vuotiaiden laatuarvosteluun saavat osallistua vuotta vanhemmat varsoneet tammat. Kuitenkin niin, että sama hevonen voi osallistua yhtenä vuonna vain yhden ikäryhmän laatuarvosteluun tai 6v kasvattajakilpailuun.

3-4-vuotiaat

  • Kunkin karsinnan osallistujamäärä vaikuttaa karsinnasta finaaliin pääsevien hevosten määrään (suhteutettu karsinnan osallistujamäärään)
  • Finaaliin pääsee molemmissa ikäryhmissä yhteensä n. 30 hevosta.
  •  4-vuotiaiden finaaliin pääsevät mukaan automaattisesti, ilman karsintaa, vuoden 2017 3-vuotiaiden laatuarvostelun kokonaiskilpailun kolme    parasta hevosta sekä lupaavin este- ja askellajihevonen (elleivät ne ole mukana kärkikolmikossa)
  • Finaaliin päässeet hevoset on julkaistu kutsun yhteydessä

5-vuotiaat

  • 5-vuotiaiden laatuarvosteluun saavat ilmoittautua hevoset, joilla on ilmoittautumisajan loppuun mennessä suoritettuna hyväksytty tulos joko esteratsastuksessa vähintään 80cm tai kouluratsastuksessa helppo C tasoisessa luokassa. Kvaalikilpailun tulokset tulee olla nähtävillä KIPAssa.