Nordic Baltic Eventing Championships

Elokuussa, 16.-19.8.2018., jännitetään Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Suomen menestystä! Suomalaiset ratsastajat ovat menestyneet viime vuosina hienosti tässä ratsastuksen kuningaslajissa. Tule paikan päälle kannustamaan Suomi voittoon!

Kilpailu käydään pääosin niin kutsutusti lyhyenä kilpailuna. Kouluratsastuskoe perjantaina, lauantaina ratakoe ja sunnuntaina maasto-osuus. Ponit kilpailevat pitkän kisan, joten rataesteet ovat heillä viimeinen osuus.

Kenttäratsastus pähkinänkuoressa:

Koulukokeessa ratsukko suorittaa ennalta määritetyn kouluratsastusohjelman. Tuomarit pisteyttävät liikkeet ja arvioivat ratsukon yhteistyötä. Pisteet  muutetaan virhepisteiksi. Mitä pienempi pistemäärä on, sitä paremmin ensimmäinen osakoe on sujunut.

Estekokeessa ratsukko suorittaa esteradan, jossa hypätään 10-15 estettä. Virhepisteitä kertyy puomin putoamisesta ja esteen ohituksesta.

Maastokokeessa ratsukko etenee laukassa pellolla ja metsässä ylittäen erilaisia esteitä, kuten massiivisia laatikoita, tukkeja, alashyppyjä, ojia ja vesiesteitä. Maastokoe on usein kenttäratsastajien suosikkiosuus, ja hevosetkin innostuvat usein päästessään maastoradalle. PM-kilpailuissa estemäärä on 25-30, ja radan pituus on maksimissaan 3200 metriä. Vauhtivaatimus on 520 m/minuutissa.

Turvallisuuteen on panostettu viime vuosina lisäämällä kiinteisiin esteisiin ns. turvakannattimia, jotka laukeavat kun esteeseen tulee liikaa painetta. Tällaisen esteen laukeamisesta tulee 11 virhepistettä. Esteen ohituksesta annetaan 20 virhepistettä, ja mikäli ratsukko menee toisen kerran ohi, lisätään pistesaldoon 40 pistettä. Kolmannesta perättäisestä ohituksesta seuraa hylkäys.

Kaikkien osakokeiden virhepisteet lasketaan yhteen ja pienimmän pistemäärän kerännyt on voittaja.

Kilpailijainfo >