Kenttäratsastus

Vuodesta toiseen yksi tapahtuman kohokohdista on kenttäkilpailun maastokoe!

Perinteikkään Mannerheimin kenttäratsastuskilpailun lisäksi Finnderbyssä ratkaistaan nuorten- ja senioreiden kenttäratsastuksen SM!

Katso luokkien aikataulut Finnderbyn etusivulta sekä kilpailun aikana Equipesta.

Perjantai 8.6.
Lk 201  Prix de Hankkija  CNC*, nuorten ratsastajien SM,  koulukoe

Lk 202 Prix de Hankkija  CNC**, senioreiden SM & Mannerheimin kenttäratsastuskilpailu, koulukoe

Lauantai 9.6.
Lk 201 &202, Prix de Hankkija  estekoe

Sunnuntai 10.6.
Lk 201 & 202 Prix de Hankkija  maastokoe

Maastokokeen radat löytyvät Course Walk-sovelluksesta (löytyy AppStoresta, GooglePlay-kaupasta ja toimii myös selaimella).

Maastorata luokka 201: Luokka 201

Maastorata luokka 202: Luokka 202

 

Mannerheimin kenttäratsastuskilpailu

Kilpailulla on pitkät perinteet. Kilpailun synnyn mahdollisti aikanaan konsuli Karl Stockmannin valtionhoitaja Mannerheimille vuonna 1918 luovuttama 150.000 markan lahjoitus. Rahaston korot kenraali ohjasi nimeään kantavan kilpailun palkinnoiksi. Ensimmäisen kerran C.G. Mannerheimin palkinnosta kilpailtiin jo vuonna 1919, jolloin kilpailun saatteena oli ranskankielinen määre ”Championat de cheval d’armes”.

Ensimmäisinä vuosikymmeninä kilpailun tarkoituksena oli lähinnä kehittää puolustusvoimien kantahenkilökunnan ratsastustaitoa, mutta sittemmin myös siviilit saivat osallistua. Säännöllisesti kilpailua järjestettiin 1950-luvun alkupuolelle. Mannerheimin kenttäratsastuskilpailu oli koko tuon ajan maamme merkittävin vuotuinen ratsastustapahtuma.

Vuonna 2004 Suomen Marsalkka Mannerheimin Perinnesäätiö käynnisti uudelleen perinteisen, Mannerheimin nimeä kantavan kenttäratsastuskilpailun. Kilpailun toteuttaa Hevosopisto ja se käydään Mannerheim-suvun suostumuksella. Kilpailu toteutetaan vuosittain Ypäjällä Finnderby-tapahtuman yhteydessä. Tasoltaan kilpailu on vaativa, ns. kahden tähden kansainvälinen rata, ja se voidaan toteuttaa sekä kansallisena että kansainvälisenä. Kestävyyskokeen maastorataan kuuluu kuitenkin aina erityinen Mannerheim-este.

Mannerheimin perinnesäätiö >>

Johanna Soiluva ja Very British vuoden 2017 Mannerheim-radalla.
Ratsukko voitti myös senioreiden SM-kultaa samaisesta luokasta.

 

 


Kuvia