Kenttäratsastus

Vuodesta toiseen yksi tapahtuman kohokohdista on kenttäkilpailun maastokoe!

Tänä vuonna ohjelmassa on kaksi kenttäratsastusluokkaa, Mannerheimin kenttäratsastuskilpailu CCN3*, sekä CCN2*.

Perjantaina ratsastetaan koulukoe, lauantai-iltana on vuorossa estekoe ja kilpailu huipentuu maastokokeeseen, joka ratsastetaan sunnuntaina päivällä heti estekilpailun FINNDERBY-luokan jälkeen.

Kilpailukutsu on julkaistu KIPAssa.  Kilpailun tarkempi aikataulu julkaistaan näillä sivuilla ilmoittautumisajan päätyttyä. Ajantasaiset lähtölistat kilpailun aikana Equipe Online. Maastoradat löytyvät Course walk-sovelluksesta, jonka voit ladata älypuhelimeen (AppStore, Google Play) tai käyttää selaimella Course Walkia. Linkit luokkakohtaisiin kuviin löytyvät luokan tietojen kohdalta.

Maastoradat julkaistaan myös tällä sivulla kilpailun alla!

 

Muistathan, että Finnderbyllä on oma Facebook sivu, jota seuraamalla pysyt helposti ajantasalla!

Käytäthän @hevosopisto #finnderby #täyttähevoselämää, kun postaat tapahtumasta Facessa, Instassa tai Twitterissä!

 

Mannerheimin kenttäratsastuskilpailu

Kilpailulla on pitkät perinteet. Kilpailun synnyn mahdollisti aikanaan konsuli Karl Stockmannin valtionhoitaja Mannerheimille vuonna 1918 luovuttama 150.000 markan lahjoitus. Rahaston korot kenraali ohjasi nimeään kantavan kilpailun palkinnoiksi. Ensimmäisen kerran C.G. Mannerheimin palkinnosta kilpailtiin jo vuonna 1919, jolloin kilpailun saatteena oli ranskankielinen määre ”Championat de cheval d’armes”.

Ensimmäisinä vuosikymmeninä kilpailun tarkoituksena oli lähinnä kehittää puolustusvoimien kantahenkilökunnan ratsastustaitoa, mutta sittemmin myös siviilit saivat osallistua. Säännöllisesti kilpailua järjestettiin 1950-luvun alkupuolelle. Mannerheimin kenttäratsastuskilpailu oli koko tuon ajan maamme merkittävin vuotuinen ratsastustapahtuma.

Vuonna 2004 Suomen Marsalkka Mannerheimin Perinnesäätiö käynnisti uudelleen perinteisen, Mannerheimin nimeä kantavan kenttäratsastuskilpailun. Kilpailun toteuttaa Hevosopisto ja se käydään Mannerheim-suvun suostumuksella. Kilpailu toteutetaan vuosittain Ypäjällä Finnderby-tapahtuman yhteydessä. Tasoltaan kilpailu on vaativa, ns. kahden tähden kansainvälinen rata, ja se voidaan toteuttaa sekä kansallisena että kansainvälisenä. Kestävyyskokeen maastorataan kuuluu kuitenkin aina erityinen Mannerheim-este.

Mannerheimin perinnesäätiö >>

Johanna Soiluva ja Very British vuoden 2017 Mannerheim-radalla.
Ratsukko voitti myös senioreiden SM-kultaa samaisesta luokasta.

 

 


Kuvia