Perustutkinto

Hevostalouden perustutkinnon tutkintonimikkeet ovat hevostenhoitaja ja ratsastuksenohjaaja.

Hevostenhoitajat hoitavat hevosia ratsu-,  ravi- ja harrastetalleilla. Työnkuvaan kuuluu usein hevosten ruokkiminen, tarhaaminen ja tallityöt. Tallista riippuen hevostenhoitajan tehtäviin voi kuulua hevosten varustamista ja liikuttamista kotona ja kilpailuissa.

Ratsastuksenohjaajilla on usein vastuullaan ratsastustuntien ohjaamisen lisäksi tallin toiminnan ja hevosten hoidon organisointi ja tallityöt. Ratsastuksenohjaajat toimivat ratsastuksenopettajien apuna ratsastuskouluissa ja myös itsenäisinä yrittäjänä.

Opiskelusta osa tapahtuu koulutustyöpaikalla. Oppilaitoksessa järjestettävien lähiopetusjaksojen teoria- ja käytännön opetus sekä verkko-opetus tukevat oppimista työpaikalla.

Hevostenhoitajan koulutuksen sisällä opinnot suunnataan osaamisalan mukaan:

Ratsastuksen ohjaamisen osaamisalaa on mahdollista opiskella myös yksivuotisella opintolinjalla (kroi).

Hevostalouden perustutkinto (180 osaamispistettä) muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osaamispistettä), yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä) ja vapaasti valittavista tutkinnon osista (10 osaamispistettä).

Kustannukset opiskelijalle

Perustutkinnon suorittaminen on maksutonta. Opiskelöija tarvitsee oman tietokoneen opintojen ajaksi, jotta voi suorittaa tarvittavat verkko-opetuksen tehtävät.

Tutkintoa tai tutkinnon osaa opiskelemaan haetaan yhteishaun  tai jatkuvan haun kautta.

Hevostalouden e-perusteet >>


Kuvia