Kaksoistutkinto

Kaksoistutkinnossa suoritetaan ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto, yhteistyölukiona toimii Forssan yhteislyseo

Kaksoistutkinnon suorittaja opiskelee ammatillisessa koulutuksessa (Hevostalouden perustutkinto, tutkintonimike hevostenhoitaja tai hevospalveluohjaaja) ja osallistuu ylioppilastutkintoon. Opinnot jakautuvat ammatillisiin opintojaksoihin sekä lukiojaksoihin. Lukuvuoden aikana on kaksi seitsemän viikon pituista lukiojaksoa.

Lukioaineita ovat äidinkieli, englanti, ruotsi ja matematiikka (lyhyt).  Lisäksi opiskelijan on valittava vähintään yksi reaaliaine. Reaaliaineen/reaaliaineiden opintokokonaisuus suoritetaan pääosin itsenäisesti tenttimällä. Reaaliaineissa vaihtoehtoina ovat: biologia, maantiede, historia, yhteiskuntaoppi, filosofia, psykologia, uskonto, terveystieto, fysiikka tai kemia. Ylioppilastutkinnossa on kirjoitettava vähintään viiden aineen koe.  

Ks. ylioppilastutkinnon rakenne https://www.ylioppilastutkinto.fi/tietopalvelut/tietoa-ylioppilastutkinnosta/yleisesittely-yo-tutkinnosta .

Lukion kurssit sisällytetään ammatilliseen tutkintotodistukseen. Ylioppilaskirjoitukset hyväksytysti suoritettuaan kaksoistutkinto-opiskelija saa ylioppilastodistuksen, mutta ei lukion päättötodistusta (koska kaikkia lukion kursseja ei ole suoritettu).

Hevostalouden perustutkinnosta kaksoistutkinnossa voit suorittaa seuraavat opinnot:

  • hevostenhoitaja
  • hevospalveluohjaaja

Arvosanasuositus

Kaksoistutkinnon suorittamisen suosituksena on, että perusopetuksen lukuaineiden keskiarvo on vähintään 8, sekä lukioaineissa (äidinkieli, ruotsi, englanti, matematiikka) arvosanat vähintään 8.