Kaksoistutkinto

Kaksoistutkinnossa voit suorittaa ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon.

Kaksoistutkinnon suorittaja opiskelee ammatillisessa koulutuksessa ja osallistuu ylioppilastutkintoon. Hän opiskelee lukiossa äidinkieltä sekä ruotsia, englantia ja matematiikkaa. Samat neljä ainetta kirjoitetaan myös ylioppilastutkinnossa. Lukion kurssit sisällytetään ammatilliseen tutkintotodistukseen. Ylioppilaskirjoitukset hyväksytysti suoritettuaan kaksoistutkinto-opiskelija saa ylioppilastodistuksen, mutta ei lukion päättötodistusta, koska kaikkia lukion kursseja ei ole suoritettu.

Kaksoistutkinnon voi suorittaa yhdessä hevostenhoitajan opintojen kanssa. Opinnot jakautuvat ammatillisiin opintojaksoihin sekä lukiojaksoihin. Lukuvuoden aikana on kaksi seitsemän viikon pituista lukiojaksoa.

Kaksoistutkinnon sisällä opinnot suunnataan osaamisalan mukaan:

  • hevosharrastepalvelujen tuottaminen
  • hevoskasvatus
  • ravihevosten hoitaminen ja valmentaminen

Kaksoistutkintoa opiskelemaan haetaan yhteishaun  kautta.

Kaksoistutkinnon suorittamiseksi lukio suosittelee, että perusopetuksen lukuaineiden keskiarvo olisi vähintään 7.5 sekä lukioaineissa (äidinkieli, ruotsi, englanti, matematiikka) arvosanat eivät olisi alle 7. Lisäksi lukio ohjeistaa, että opiskelija tarvitsee oman kannettavan tietokoneen sähköisiä kokeita, oppikirjoja ja oppimateriaaleja varten.