Koulutus

Hevosopisto on toisen asteen ammatillinen oppilaitos. Ammatilliseen koulutukseen haetaan joko jatkuvan haun kautta tai yhteishaussa.

Ypäjän Hevosopiston tavoitteena on kouluttaa alalle rautaisia ammattilaisia, jotka ovat kilpailukykyisiä myös kansainvälisesti. Koulu on yksi Euroopan suurimmista hevosalan ammattillisista oppilaitoksista.

Hevosopistolla voit opiskella koko hevosalan polun perustutkinnosta erikoisammattitutkintoon saakka. Järjestämme myös ammatillista täydennyskoulutusta hevosalaan liittyen. Osa koulutuksesta on suunnattu tutkinnon suorittaneille ja osa koulutuksesta on avointa kaikille aiheesta kiinnostuneille. 

Hevostalouden perustutkinto soveltuu sinulle, jos sinulla on vain vähän tai ei lainkaan kokemusta hevosalasta.

Hevostalouden ammattitutkinto on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on hevosalan peruskoulutus tai vastaavat taidot sekä hevosalan työkokemusta.

Hevostalouden erikoisammattitutkinto soveltuu sinulle, jos olet hevosalan peruskoulutuksen jälkeen kehittänyt ammattitaitoasi ja hankkinut vankan työkokemuksen hevosalalta tai sinulla on vuosien työkokemus hevosalalta.

Opiskella voit joko monimuotoisesti koulutus- tai oppisopimuksella tai suorittaessasi Hevostalouden perustutkintoa päivätoteutuksena päätoimisesti ja kokopäiväisesti oppilaitoksella.

Hakeutuminen koulutuksiin

YHTEISHAKU

Valtakunnallinen hakumenettely ammatilliseen perustutkintokoulutukseen järjestetään yhteishakuna kerran vuodessa keväisin.

Yhteishaku 19.2.-12.3.2019

  • syksyllä 2019 alkaviin perustutkintoihin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi
  • tieto valinnasta aikaisintaan 13.6.2019
  • opiskelupaikan vastaanottaminen viimeistään 27.6.2019

JATKUVA HAKU

Jatkuva haku mahdollistaa koulutukseen hakeutumisen joustavasti ympäri vuoden. Jatkuvan haun kautta voi hakea tutkintoon tähtäävään koulutukseen tai yksittäisten tutkinnon osien suorittamiseen. Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, johon kirjataan mm. opintojen alkamisajankohta, suunniteltu kesto. Jatkuvassa haussa on paikkoja perustutkintoon, ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon.

Jatkuva haku soveltuu monenlaisille hakijoille:

  • hakijat, joilla on jo jokin aiempi tutkinto
  • työelämässä osaamista hankkineet
  • alaa vaihtavat
  • oppisopimuskoulutukseen hakeutuvat
  • yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet.

 

Täältä saatat löytää kysymykseesi vastauksen!

 


Ammatillinen koulutus

Perustutkinto >

Kaksoistutkinto >

Ammattitutkinto >

Erikoisammattitutkinto >

Liikunnan ja Valmennuksen ammattitutkinto >

Oppisopimuskoulutus >