Koulutus

Hevosopisto on toisen asteen ammatillinen oppilaitos. Ammatilliseen koulutukseen haetaan joko jatkuvan haun kautta tai yhteishaussa.

Ypäjän Hevosopiston tavoitteena on kouluttaa alalle rautaisia ammattilaisia, jotka ovat kilpailukykyisiä myös kansainvälisesti. Koulu on yksi Euroopan suurimmista hevosalan ammattillisista oppilaitoksista.

Hevosopistolla voit opiskella koko hevosalan polun perustutkinnosta erikoisammattitutkintoon saakka. Järjestämme myös ammatillista täydennyskoulutusta hevosalaan liittyen. Osa koulutuksesta on suunnattu tutkinnon suorittaneille ja osa koulutuksesta on avointa kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Hevostalouden perustutkinnon, ammattitutkinnon sekä erikoisammattitutkinnon voit suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella. Hevostalouden perustutkintoa voit suorittaa myös opiskelemalla päätoimisesti oppilaitoksessa.

Hevostalouden perustutkinto soveltuu sinulle, jos sinulla on vain vähän tai ei lainkaan kokemusta hevosalasta.

Hevostalouden ammattitutkinto on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on hevosalan peruskoulutus tai vastaavat taidot sekä hevosalan työkokemusta.

Hevostalouden erikoisammattitutkinto soveltuu sinulle, jos olet hevosalan peruskoulutuksen jälkeen kehittänyt ammattitaitoasi ja hankkinut vankan työkokemuksen hevosalalta tai sinulla on vuosien työkokemus hevosalalta.


Hakeutuminen koulutuksiin

JATKUVA HAKU (hakumuksissa käsittelytauko 1.7.- 31.7.2019, käsittelyaika normaalia pidempi)

Jatkuva haku mahdollistaa koulutukseen hakeutumisen joustavasti ympäri vuoden. Jatkuvan haun kautta voi hakea tutkintoon tähtäävään koulutukseen tai yksittäisten tutkinnon osien suorittamiseen. Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, johon kirjataan mm. opintojen alkamisajankohta, suunniteltu kesto. Jatkuvassa haussa on paikkoja perustutkintoon, ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon.

Jatkuva haku soveltuu monenlaisille hakijoille:

  • hakijat, joilla on jo jokin aiempi tutkinto
  • työelämässä osaamista hankkineet
  • alaa vaihtavat
  • oppisopimuskoulutukseen hakeutuvat
  • yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet.

YHTEISHAKU

Valtakunnallinen hakumenettely ammatilliseen perustutkintokoulutukseen järjestetään yhteishakuna kerran vuodessa keväisin.

Täältä saatat löytää kysymykseesi vastauksen!
Voit myös lukea vanhoja Täyttä Hevoselämää -lehtiä!


Ammatillinen koulutus

Perustutkinto >

Kaksoistutkinto >

Ammattitutkinto >

Erikoisammattitutkinto >

Liikunnan ja Valmennuksen ammattitutkinto >

Oppisopimuskoulutus >