Nuorten hevosten koulutus

Hevosopistolla hevosten koulutuksen tekevät opiskelijat opettajan johdolla. Koulutus tehdään systemaattisesti, kuitenkin jokaisen hevosen yksilölliset tarpeet huomioiden. Koulutuksessa voidaan edetä hieman nopeammin tai hitaammin hevosen ehdoilla. Ratsun peruskoulutus on luonteva jatko irtohypytys- ja ohjasajokoulutukselle. Hevoset jaotellaan ryhmiin iän ja tason mukaan. Koulutukseen otetaan puoliverisiä, suomenhevosia ja isoja poneja.


3-vuotiaiden sisäänratsastusjakso keväällä 2018

5.3.-20.4.2018

Koulutusjaksolla totutellaan varusteisiin ja ratsastajaan hevosen ehdoilla. Lisäksi opetellaan juoksutusta sekä irtohypytystä. Hyvää valmistautumista kevään nuorten hevosten tapahtumiin, esimerkiksi Sh-laatuarvostelukarsintaan tai Kyvyt Esiin- tapahtumiin.


4-5-vuotiaiden jaksot keväällä 2018

Ryhmä I 8.1.-2.3.2018

Ryhmä II 23.4.-25.5.2018

Monipuolisessa koulutuksessa hevoset harjoittelevat liikkumista nuorelle hevoselle sopivassa tahdissa ja tasapainossa sekä kuolaintuntumalla ratsastajan ohjeita seuraten. Sileänratsastuksen lisäksi harjoitellaan juoksutusta, puomityöskentelyä sekä hyppämistä, maastoratsastusta unohtamatta.

Ryhmään otetaan jo muutaman kuukauden ratsastettuja hevosia ja isoja poneja. Ratsastajina ja kouluttajina toimivat ratsastuksenohjaajaopiskelijat ratsastuksenopettajan johdolla.

Koulutuspaikat täytetään varausjärjestyksessä.


Susanna Frey kertoo opiskelijoiden tekemällä videolla ratsukoulutusten sisällöstä:

 


"Ratsujen peruskoulutus sisältää hevosen koulutuksen, täyshoidon ja kavioiden hoidon oppilastyönä hevosopistolla."