Hevosavusteinen toiminta (HaT)

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalalla ja opetusalalla toimiville sekä hevosalan yrittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa erilaisten erityisryhmien saataville. Koulutus koostuu neljästä erillisestä opintokokonaisuudesta: Hevosavusteisen toiminnan perusteet, Hevosavusteinen toiminta mielenterveys- ja päihdetyössä, Hevosavusteinen toiminta vanhustyössä, Hevosavusteinen toiminta erityisryhmäläisten kanssa. Opintokokonaisuuteen sisältyy kaksipäiväinen lähiopetusjakso ja etätehtävän suoritus. Lähiopetusjaksojen sisältö koostuu eri asiantuntijoiden luennoista ja tutustumisesta käytännönläheisesti hevosavusteisiin toimintoihin. Koulutukseen osallistuvalla henkilöllä tulee olla kokemusta hevosten kanssa toimimisesta sekä hyvä ratsastustaito.

Seuraava koulutus

1. jakso 12. – 13.9.2019 Hevosavusteisen toiminnan perusteet, toiminta erityisryhmien kanssa

2. jakso  14. – 15.10.2019 Hevosavusteinen toiminta mielenterveys- ja päihdetyössä

3. jakso 14. – 15.11.2019 Hevosavusteinen toiminta vanhustyössä ja neuropotilaiden kanssa

4. jakso 12. – 13.12.2019 Hevosavusteinen toiminta lasten, nuorten ja kehitysvammaisten kanssa

Hakeutuminen

Hakuaika on päättynyt 30.8.2019.  

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 10 op (sisältäen neljä opintokokonaisuutta). Opintokokonaisuuksiin on mahdollista osallistua myös yksittäin (osallistuminen yksittäisiin opintokokonaisuuksiin ei kerrytä opintopisteitä).

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 1240 euroa. Hinta ei sisällä majoitusta ja ruokailua lähiopetusjaksojen yhteydessä. Hinta/ opiskelukokonaisuus on 310 €.

Lisätietoja:

Kurssinjohtaja Leena Kalalahti, sp. leena.kalalahti@hevosopisto.fi