Hevosavusteinen toiminta (HaT)

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalalla ja opetusalalla toimiville sekä hevosalan yrittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa erilaisten erityisryhmien saataville. Koulutus koostuu neljästä erillisestä opintokokonaisuudesta: Hevosavusteisen toiminnan perusteet, Hevosavusteinen toiminta mielenterveys- ja päihdetyössä, Hevosavusteinen toiminta vanhustyössä, Hevosavusteinen toiminta erityisryhmäläisten kanssa. Opintokokonaisuuteen sisältyy kaksipäiväinen lähiopetusjakso ja etätehtävän suoritus. Lähiopetusjaksojen sisältö koostuu eri asiantuntijoiden luennoista ja tutustumisesta käytännönläheisesti hevosavusteisiin toimintoihin. Koulutukseen osallistuvalla henkilöllä tulee olla kokemusta hevosten kanssa toimimisesta sekä hyvä ratsastustaito.

Koulutuksen toteutus

 HaT 1. jakso Hevosavusteisen toiminnan perusteet

HaT 2. jakso Hevosavusteinen toiminta mielenterveys- ja päihdetyössä

HaT 3. jakso Hevosavusteinen toiminta vanhustyössä

HaT 4. jakso Hevosavusteinen toiminta erityisryhmäläisten kanssa

Koulutuksen laajuus, sisältäen kaikki neljä opintokokonaisuutta, on 10 opintopistettä. Opintokokonaisuuksia on mahdollista suorittaa myös yksittäin (ei kerrytä opintopisteitä).

Koulutuksen hinta on 1240 euroa. Hinta ei sisällä majoitusta ja ruokailua lähiopetusjaksojen yhteydessä. Hinta/ opiskelukokonaisuus on 310 €.

Seuraava koulutus

Alkamisajankohta on avoin.

Lisätietoja:

Kurssinjohtaja Leena Kalalahti, sp. leena.kalalahti@hevosopisto.fi